logo
RNTV Live

În plină epidemie de rujeolă, criza vaccinurilor nu se mai sfârșește

Criza vaccinurilor nu se mai sfârșește
rnews

Reluarea producției de vaccinuri la Institutul Cantacuzino nu va fi o misiune ușoară și nu este în măsură să rezolve criza vaccinurilor din țară.  Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a declarat că doar vaccinul BCG (antituberculos) şi vaccinul Gripal ar putea fi produse în România  în următorii ani.

 

Din cele 7 vaccinuri produse înainte de 1990, în momentul integrării României în UE, doar două vaccinuri au primit pertificatul de calitate pentru menținerea lor în producție: BCG și Gripal.

În anumite condiții, peste 5-6 ani, România ar putea produce și vaccinurile Difteric şi Tetanic, a mai precizat profesorul Rafila. „Până în 2005, s-au mai produs vaccinurile DTP, Rujeolic, BCG şi Gripal. Ulterior, doar BCG şi Gripal”, a explicat președintele Societății Române de Microbiologie.

România este afectată de o epidemie de rujeolă, iar criza vaccinurilor de pe piață a dus la o creștre alarmantă a numărului de persoane neimunizate. Pentru reluarea producției de vaccinuri la Institutul Cantacuzino, statul trebuie să investească minim 180 milioane de euro pentru obținerea certicărilor necesare în vederea reluării producției.

sursa – psnews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor