logo
RNTV Live

Ploieşteni acuzaţi că au obţinut credite bancare cu acte false cu ajutor de la bancă şi a unui broker

creditelor
Mihai Constantinescu

Ploieşteni acuzaţi că au obţinut credite bancare cu acte false cu ajutor de la bancă şi a unui broker. Este vorba mai exact de două credite bancare oţţinute ilegal. Unul este în valoare de 40.000 euro, iar celălalt de, 110.000 lei.

Banii ar fi fost obţinuţi cu ajutoul unui unui broker imobiliar aflat în colaborare cu o unitate bancară și al unei funcționare din cadrul acesteia. Folosindu-se de documente de venit falsificate, cele două credite au fost obţinute foarte uşor.

Creditele ar fi fost acordate pe baza documentației care arăta în fals că veniturile solicitanților ar fi net superioare celor obținute în realitate. Verificările realizate de funcționarul bancar ar fi fost formale, iar acesta ar fi permis documentației nereale să-și urmeze cursul până la aprobare.

În cauză cercetările continuă. Cei patru ploişteni implicaţi  sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, uz de fals și complicitate la înșelăciune în formă calificată.

sursa comunicat IPJ prahova

foto cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor