logo
RNTV Live

Ploiești se alătură orașelor europene și din întreaga lume care promovează cultura prin artă

Tabăra Națională de Sculptură Monumentală „România 100 sursă foto ziarulincomod
Mihai Constantinescu

Începe proiectul Tabăra Națională de Sculptură Monumentală „România 100”-Ploiești

Ploiești se alătură orașelor europene și din întreaga lume care promovează cultura prin artă.

Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti, în parteneriat cu U.A.P., Asociația 24pharte, Parcul Municipal Vest, T.C.E., S.G.U., Filarmonica „Paul Constantinescu”, Teatrul „Toma Caragiu”, organizează, în perioada 1-31 octombrie 2018, Tabăra Națională de Sculptură Monumentală „România 100”-Ploiești. 

Desfăşurat cu ocazia Centenarului Marii Uniri,proiectul este susținut de viceprimarul Municipiului Ploiești, Cristian Mihai Ganea, de viceprimar George Pană și de consilierul local Sorin Văduva.

Tabăra are loc în Parcul Municipal Vest.

Scopul proiectului este de a înnobila estetic un loc al cărui număr de vizitatori este în continuă creștere. Prin aceast proiect, Municipiul Ploiești se alătură orașelor europene și din întreaga lume care promovează cultura prin artă.

Artiștii prezenți la această tabără de sculptură sunt: Dan Daniel, Maxim Dumitraș, Alfred Dumitriu, Bogdan Severin Hojbotă, Petre Virgiliu Mogoșanu, Eugen Petri, Ion Zderciuc.

Acest eveniment, în premieră pentru Municipiul Ploiești, constă într-o reîntoarcere spectaculoasă la momentul Marii Uniri, unde profunzimea și misterul construcției sunt încapsulate în forme sculpturale. Timp de o lună, ploieștenii pot să admire cum limitele structurale ale materialului prind noile forme de expresie artistică, fiecare artist imprimând-și punctele de vedere proprii care încearcă să se ancoreze în prezent, redefinindu-l în acelaşi timp.

Foto cu caracter ilustrativ

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor