logo
RNTV Live

” Ploieştii în Marele Război” – prima istorie ilustrată a oraşului

ploiestii rayboi
rnews

” Ploieştii în Marele Război. 1916 -1918″ Este a treia apariţie editorială sub sigla AEDU ( Asociaţia pentru Educaţie şi Dezvoltare Urbană Publică” şi prima dintr-o istorie ilustrată a Ploieştilor.

Albumul ” Ploieştii în Marele Război. 1916 -1918″ cuprinde peste 100 de imagini acre spun povestea oraşului în timpul Primului Război Mondial, de la intrarea ţării în conflict şi până la realizarea Marii Uniri, cu accent pe cei doi ani de ocupaţie. Informaţia care însoţeşte ilustraţiile este sinteza unei cercetări a epocii, atât în arhive şi studii de specialitate, cât şi în memorialistică şi presa vremii, surprinzând astfel, dincolo de evenimentele care au marcat cei trei ani, şi atmosfera care domina străzile Ploieştiului cu un secol în urmă.

 

Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la participarea României în Primul Război Mondial, AEDU a publicat acest album semnat de Lucian Vasile.

Lansarea a avut loc sâmbăta trecută, La Muzeul Judeţean de artă ” Ion Ionescu Quintus”.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor