logo
RNTV Live

Ploieştiul a rămas fără autobuze electrice din indolenţa primarului Adrian Dobre

sursa vivafm.ro
Mihai Constantinescu

Ploieştiul a rămas fără autobuze electrice din indolenţa primarului Adrian Dobre

Ploieştenii au pierdut şansa de a călători cu autobuze electrice. Oraşul nostru nu se află pe lista municipiilor dotate cu astfel de autobuze care ar f trebuit să fie achiziţionate prin intermediul Ministerului Mediului.

Motivul este unul simplu şi i se datorează exclusiv primarului.

Iată ce spun reprezentanţii Ministerului Mediului, după ce Adrian Dobre a încercat să arunce eşecul în spinarea celor de la minister:

“Referitor la articolele apărute în presă cu privire la respingerea dosarului depus de Primăria Ploiești la Administrația Fondului pentru Mediu pentru achiziționarea de autobuze electrice, în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic, Ministerul Mediului face următoarele precizări:

Dosarul depus de către Municipiul Ploiești, înregistrat la Administrația Fondului pentru Mediu cu   nr. 05/TP/01.11.2018, a fost afișat în Lista solicitanților respinși în urma verificării conformității documentelor și eligibilității solicitantului din punct de vedere economic și tehnic, conform grilelor prevăzute în anexele nr. 4 și 5 la ghid, publicată pe site-ul www.afm.ro în data 17 decembrie 2018.

Motivul respingerii a fost lipsa din dosarul de participare a unui document obligatoriu: dovada că Planul de calitate a aerului a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Local. Astfel, pentru municipiul Ploiești, Planul de calitate a aerului nu a fost publicat pe site-ul unității administrativ teritoriale și pe site-ul autorității publice teritoriale pentru protecția mediului, conform legii nr. 104/2011, art. 52, alin (5) și a HG nr.257/2015 art. 25.

De asemenea, menționăm că în perioada 18 octombrie 2018 – 29 martie 2019 este sesiune deschisă și pentru Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședințe de județ. Până în acest moment, Primăria Municipiului Ploiești nu a depus nici un dosar de finanțare pentru acest program, deși suma alocată pentru acest municipiu este de 2.586.082,75 lei,”, se arată în comunicat.

Foto cu caracter ilustrativ

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor