logo
RNTV Live

Ploieștiul are o nouă echipă campioană națională!

qqqqq
Cristian Anghelescu

După ce, în urmă cu trei ani, la Craiova, reușea să devină campioană națională la baby-baschet, echipa Ploiești Basketball a „recidivat” anul acesta, la Mangalia, și a adus Ploieștiului un al doilea titlu național, la aceeași categorie.

AFI Ploiești Basketball 1, trupa antrenată de Elena Stan, a avut un parcurs impecabil la actuala ediție a Ligii Naționale de la Mangalia, reușind să câștige competiția la capătul unui adevărat tur de forță.

După victorii pe linie în cele două faze ale grupelor, juniorii ploieșteni au trecut, fără emoții, de ACS Baller Otopeni (41-10), în sferturi, și de ACS Dan Dacian Bucureștcu (30-13), în semifinale, pentru ca astăzi, imediat după prânz, să-și adjudece finala în fața gazdelor de la ACS MC Ball Mangalia, 69-23 (24-5, 15-4, 12-7, 18-7), la capătul unui meci controlat într-o manieră entuziasmantă!

Premierea campionilor a fost făcută de către foștii baschetbaliști de mare talent, Virgil Căruțașu și Claudiu Fometescu, pe acordurile melodiei formației Queen, “We are the champions” . Baia de șampanie, florile, medaliile și cupele au completat tabloul unei frumoase performanțe.

Astfel, tinerii baschetbaliști au reușit să pună umărul la o dublă performanță ploieșteană în sporturile de echipă, ei alăturându-se, în aceeași zi, echipei Petrolul Ploiești, elevii lui Tavi Grigore fiind ca și promovați în Liga a III-a, înaintea returului din meciul de baraj care se va juca diseară, de la 19:45, cu Dentaș Tărtășești.

De altfel, la finalul meciului cu gazdele din Mangalia, micuții baschetbaliști, antrenorii și părinții au cântat în cor șlagărele care au consacrat galeriile reunite ale Petrolului!

Rezultatele AFI Ploiești Basketball în Liga Națională de baby-baschet:

Faza I:

79-4 cu Salema Sf. Gheorghe

46-11 cu Laguna București

55-2 cu CS Dinamo 2 CSȘ 6 București

Faza a II-a:

52-2 cu Axiopolis Cernavodă

66-8 cu Șoimii Albi București

42-2 cu Solaris Ploiești

Sferturi de finală: 41-10 cu ACS Baller Otopeni

Semifinale: 30-13 cu ACS Dan Dacian București

Finală: 69-23 cu ACS MC Ball Mangalia.

Astfel, AFI Ploiești Basketball 1 continuă să fie, și în acest an, unul dintre cele mai importante cluburi din România pe segmentul juvenil. Felicitări!

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor