logo
RNTV Live

Ploieştiul participă la “Ora Pământului”. Vezi unde se va închide iluminatul public

ploiesti-lucrari
Raluca Eparu

Primăria Municipiului Ploiești, prin Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești, susține “Ora Pământului” 2017, eveniment ecologic organizat de către World Wilde Fund for Nature și derulat în acest an la Ploiești cu titlul  “Ora în care gândim responsabil!”.

Sâmbătă, 25 martie 2017, de la 20.30 până la 21.30, iluminatul public în zona centrală (Centrul Civic și Bulevardul Independenței) să fie oprit pentru a atrage atenția asupra problemelor grave cauzate de schimbările climatice cu care se confruntă planeta noastră, dar și pentru ca cetățenii să realizeze că este necesar să facem lucruri benefice pentru mediul înconjurător.

Demersului primăriei i se pot alătura şi cetăţenii care sunt invitaţi să oprească pe cât posibil consumul de energie din propria locuinţă, alăturâdu-se astfel voluntari tuturor celor care sting lumina timp de o oră în fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie.

Din 2011, Earth Hour a intrat în etapa Mai mult decât o oră pentru planetă (Beyond the Hour), în care oamenii de pretutindeni sunt îndemnați nu numai să stingă lumina pentru o oră, ci să se angajeze în acţiuni responsabile față de factorii de mediu în fiecare zi și să-și schimbe comportamentul pentru a avea un impact mai mic asupra naturii.

În 2013, Ploieștiul a luptat pentru a deveni Capitala Earth Hour, iar competiția ne-a oferit locul trei. La ediția din anul 2016, peste 7.000 de oraşe din peste 178 de țări au stins lumina cu ocazia Earth Hour.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor