logo
RNTV Live

Poftă de gol chiar din primul amical al Petrolului! (GALERIE FOTO)

coltea - petrolul
Cristian Anghelescu

Poftă de gol chiar din primul amical al Petrolului!

Celta Colțea 1920 Brașov – FC Petrolul Ploiești 1-6 (1-1)

În urmă cu un an, clubul spaniol de fotbal Celta Vigo își deschidea o şcoală de fotbal la Braşov.

România devenea, astfel, prima ţară din estul Europei în care Celta Vigo îşi deschidea o Academie de Fotbal. Chiar și preşedintele galicienilor, Carlos Mourino, a participat la deschiderea școlii de fotbal. Iar parteneriatul cu clubul brașovean Colţea 1920 şi cu Primăria municipiului prindea aripi, un director spaniol supervizând îndeaproape proiectul.

“Noi nu înfiinţăm academii aşa cum fac alte echipe mari doar pentru a vinde un nume. Noi le facem şi credem că putem să contribuim cu ceva. Dar eşecul nostru ar putea fi şi eşecul Brașovului, mai ales dacă oamenii nu vor avea acelaşi entuziasm pe care îl avem şi noi”, declara Mourino la acea vreme.

Astfel, pe arena Metrom, copiii din orașul de sub Tâmpa se pregătesc asiduu cu speranța că, odată, vor ajunge la echipa spaniolă.

Iar, în această după-amiază, au dat piept cu “lupii” Petrolului într-un amical apreciat de toți cei prezenți.

Meciul în sine

S-au jucat două reprize, prima de 60 de minute cealaltă normală, de 45.

Scorul la pauză a fost egal, 1-1, pentru ploieșteni marcând noua achiziție Șaim. Apoi, după pauză, ploieștenii s-au impus fără probleme, terminând partida cu un avantaj net, 6-1. Golurile galben-albaștrilor din repriza secundă au fost reușite de Ciocâlteu, Puchea, N. Popescu, Dumitru și Arnăutu. Am mai fost și două bare, în primul mitan, “semnate” de Cl. Tudor și Arnăutu.

Echipele propuse pentru victorie

Iar antrenorul Octavian Grigore s-a arătat mulțumit de prestația elevilor săi, mai ales din punct de vedere al victoriei în acest prim test.

Acesta a trimis în teren un prin „11” alcătuit din Bolboaşă (55 Marinică) – Vagner (35 Catană), Prunescu, Chiriţă, Velisar – Chindriş – Saim, Lambru, C. Tudor, D. Gheorghe – Stănescu (35 Arnăutu), pentru ca în partea a doua să intre Marinică – Catană (78 Olaru), Antoche, Frîncu, Ţicu – Puchea – N. Popescu (95 Dumitru), Niţescu, Păun, Ciocâlteu – Arnătu (78 Vintilă). Singurul jucător neutilizat a fost portarul Raul Botezan, cel care a acuzat o uşoară problemă medicală, fiind, astfel, menajat.

Urmează, joi și vineri, partidele contând pentru Trofeul Nicolae Pescaru. Joi, de la ora 17:30, cu ACS Stagul Roșu Brașov iar vineri, de la 9:30 sau 11:30, una dintre finale. Imediat se va pleca spre casă iar de la ora 18:00, la Strejnic, va urma un nou test, cu Progresul Spartac București.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor