logo
RNTV Live

Poliţiştii au stors şi ultima picătură de ţuică produsă de un prahovean în garaj. Afacerea, pusă pe butuci

Poliţiştii au stors şi ultima picătură de ţuică produsă de un prahovean în garaj
Mihai Constantinescu

Poliţiştii au stors şi ultima picătură de ţuică produsă de un prahovean în garaj. Afacerea bărbatului din Ariceştii Zeletin a fost pusă pe butuci.

Ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat cercetări asupra   bărbatului de 39 de ani, bănuit că ar fi comis infracțiuni de evaziune fiscală, producere de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat şi deţinere sau comercializare de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false.

Mai exact, acesta ar fi început să producă de anul trecut ţuică în afara unui antrepozit fiscal autorizat, ajutat de persoane care munceau la negru, aceştia fiind plătiţi fiecare cu câte 50 de lei pe zi.

Ieri, polițiștii au efectuat două percheziții la domiciliile persoanei bănuite, ocazie cu care au identificat și indisponibilizat cantitatea de 2.040 litri de băuturi spirtoase şi o instalaţie artizanală de producţie a acestora (cazan de tip alambic, cu o capacitate de 90 litri).

Prejudiciul estimat este de 25.000 lei.

În cauză cercetările continuă.

sursa comunicat IPJ

foto cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor