logo
RNTV Live

Poliţiştii de la Rutieră, neiertători. Au oprit o maşină în Câmpina şi şoferul s-a ales cu dosar penal

politie
Mihai Constantinescu

Un şofer din Câmpina s-a ales cu doasr penal

Poliţiştii de la Rutieră, neiertători. Au oprit o maşină în Câmpina şi şoferul s-a ales cu dosar penal.

Băuturile alcoolice consumate înainte de a se urca la volan  este una dintre cauzele care determină cele mai multe accidente rutiere şi în România.

Iată de ce, pentru poliţişti prinderea şoferilor care se urcă băuţi la volan este prioritate zero. Un astfel de caz a fost descoperit recent în Câmpina. Polițiști din cadrul Biroului Rutier au oprit, pentru verificări, un autoturism.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a relevat o concentrație de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, a fost deschis dosar penal, iar cel depistat la volan, un localnic de 52 de ani, a fost transportat la spital pentru a-i fi recoltate probe de sânge.

Potrivit Codului Rutier,o alcolemie de până la 0,40 mg/ litru alcool pur în aerul expirat se sancţioneaza cu amendă de până la 50 de puncte şi suspendarea permisului pentru 6 luni. Dacă se depăşete această valoare, şoferul în cauză riscă să stea după gratii până la 5 ani. “Norocoşii” se aleg doar cu o amendă penală.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/foto-mai-multe-masini-au-fost-vandalizate-noaptea-trecuta-in-ploiesti/?fbclid=IwAR3Su5_A_-rpTJsbvaQYhUzVaaNvnVMlrreuvfGhE1G_TkMN6_hXgfZlYNU

Foto cu carater ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor