logo
RNTV Live

Poliţiştii prahoveni ne învaţă să prevenim criminalitatea. Se întâmplă până pe 7 iunie

sursă foto ziarulunirea.ro
Mihai Constantinescu

Începe Săptămâna prevenirii criminalităţii

Poliţiştii prahoveni ne învaţă să prevenim criminalitatea. Se întâmplă până pe 7 iunie.

Cea de-a cincisprezecea ediție a Săptămânii Prevenirii Criminalității va avea loc în perioada 3-7 iunie 2019, la nivel național.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul evenimentelor organizate, polițiștii vor prezenta informații în domeniul prevenirii victimizării și delincvenței juvenile, a prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului sau prevenirii violenței domestice, precum și metodele prin care cetățenii pot fi în siguranță, oriunde aleg să-și petreacă timpul.

Scopul activităților este acela de a conștientiza necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție în diverse situații și consecințele care decurg din comiterea de infracțiuni.

Alături de parteneri din diverse domenii: autorităţi locale, unităţi de învăţământ, organizaţii neguvernamentale, polițiștii vor participa la dezbateri pe teme de interes (delincvenţa juvenilă, victimizarea minorilor, consumul de droguri, traficul de persoane, siguranţa în mediul on-line, infracţiunile contra patrimoniului, infracţiunile comise cu violenţă și siguranţa rutieră).

De asemenea, vor avea loc întâlniri cu elevi, părinţi, profesori şi directori ai unităţilor de învăţământ, bătrâni, administratori de societăţi comerciale şi de imobile, în vederea reducerii riscului de victimizare prin infracțunile ce fac obiectul situației operative cu specific local.

Totodată, activitățile informativ-preventive vor fi dublate de acțiuni cu caracter operativ, în vederea descurajării actelor antisociale, precum și a depistării și tragerii la răspundere a celor care încalcă legea.

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor