logo
RNTV Live

Polițiștii și copii, parteneri pentru siguranță! Cei din Filipeștii de Pădure au îmbrăcat haina de polițist

8cf0c468-3277-41d9-9abf-9be6940646b8
Erika Stoica

Într-o inițiativă menită să promoveze siguranța și să prevină actele de violență, polițiștii din diverse structuri ale Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au desfășurat activități educativ-preventive în mai multe unități de învățământ din zonă.

La aceste întâlniri au participat polițiști din Biroul Siguranță Școlară, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, poliția municipiului Câmpina, Secția nr.3 de Poliție Ploiești, poliția orașului Băicoi și Secția Rurală de Poliție Florești.

Evenimentele au avut loc în diverse școli și grădinițe, inclusiv la o grădiniță din Filipeștii de Pădure. Cei mici au fost invitați și la sediul inspectoratului de poliție, aceștia venind îmbrăcați în uniformă de polițist.

Pentru că educatiă începe la varste fragede, scopul acestor activități a fost unul singur: de a sensibiliza copiii cu privire la violența fizică și psihologică, bullying-ul și regulile de siguranță rutieră. Cei mici au participat inclusiv la discuții interactive și li s-au transmis sfaturi și recomandări pentru traversarea în siguranță a străzii și respectarea regulilor de circulație.

Pentru o înțelegere mai bună, polițiștii au folosit echipamente din Laboratorul de Siguranță Rutieră pentru a-i familiariza pe copii cu indicatoarele rutiere și regulile de circulație.

Copiii s-au arătat interesați și receptivi la mesajele și recomandările polițiștilor, fiind încurajată interacțiunea și dialogul liber.

Aceste întâlniri au ca obiectiv identificarea problemelor cu care se confruntă copiii și conștientizarea consecințelor violenței, promovând astfel un mediu școlar sigur și sănătos.

Inspectoratul de Poliție Județean Prahova reafirmă angajamentul său față de siguranța copiilor, continuând să organizeze astfel de activități în școlile din județ.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor