logo
RNTV Live

Polițiștii vânează șoferii care nu respectă legea. Val de amenzi în Prahova

politia rutiera actiune 2
Ciprian Radu

Polițiștii vânează șoferii care nu respectă legea

Accidentele grave tot mai dese în ultima vreme au dus la creșterea frecvenței acțiunilor tematice organizate de polițiști. 

Numai ieri, au fost aplicate aproape 250 de sancțiuni contravenționale, în câteva acțiuni ale IPJ Prahova.

Cea mai importantă dintre ele a fost organizată, concomitent, în cinci localități, Scorțeni, Cocorăștii Mislii, Vărbilău, Păulești și Dumbrăvești, pe D.J. 100D și pe D.J. 102.

Au fost controlate 183 de autovehicule (83 de conducători auto fiind testați cu aparatul etilotest) și au fost aplicate 53 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 13.050 lei.

Ca măsuri complementare, au fost reținute două permise de conducere și au fost retrase două certificate de înmatriculare auto.

De asemenea, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au acționat pentru identificarea și sancționarea abaterilor bicicliștilor, căruțașilor și ale motocicliștilor pe drumurile naționale.

Politiștii au aplicat 108 sancțiuni contravenționale, în valoare de 25.230 lei, au reținut un permis și au retras un certificat de înmatriculare.

Totodată, în Sinaia a fost desfășurată o acțiune rutieră pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care încalcă regimul legal de viteză.

S-a lăsat cu 64 de sancțiuni contravenționale (40 pentru viteză excesivă), în valoare de 15.660 lei și trei permise reținute.

La Bălțești și Cărbunești, a avut loc o acțiune similară.

Polițiștii au aplicat 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.090 lei.

În timpul acțiunii, a fost controlat un biciclist care se afla sub influența băuturilor alcoolice (0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat). A fost sancționat contravențional cu o amendă de 870 de lei.

Sursa: IPJ Prahova

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor