logo
RNTV Live

Pomană pentru Cioabă, cea mai nouă metodă de înșelăciune. Șapte ploieșteni au fost păcăliți doar în ultima săptămână

pomana.jpg ok
rnews

După metoda  “Accidentul”, două alte modalități de înșelăciune au fost găsite de infractori pentru a păcăli, în special persoanele vârstnice. Este vorba despre metodele “Pomana” și “Electrica”,metode care au făcut deja victime în rândul ploieștenilor.

Conform datelor oferite de Poliția Municipală, au fost înregistrate, la nivel de municipiu, 13 cazuri de bătrâni înșelați, 7 numai în ultima sătămână. Prejudiciile sunt foarte mari, de la unul dintre vârstnici fiind sustrasă suma de 20.000 de lei.Conform datelor poliției, aceste prejudicii sunt aproape imposibil de recuperat.

“Metoda Pomana este ultima găselniță a infractorilor. Pe scurt, persoane îmbrăcate în doliu, se dau reprezentante ale comunității rome și merg la ușile bătrânilor cu produse pentru pomenirea unor morți. Oferă și o sumă de bani în numele regelui Cioabă, însă cer rest pentru, chipurile, a oferi și altora pomană și bani. Urmăresc unde țin bătrânii agoniseala și, într-un moment de neatenție, sustrag banii. S-a întâmplat ca aceleiași persoane să îi fie furați banii de două ori, la interval de câteva zile” ne-a declarat  comisar șef, Florin Vlădan.

Polițiștii fac apel la populație să nu mai deschidă persoanelor necunoscute, să nu aibă încredere în astfel de indivizi și să sesiseze imediat oamenii legii în cazul în care se confruntă cu astfel de situații.

Conform reprezentantului Poliției Municipale, gruparea infracțională care se dedă la astfel de practici a fost identificată. Pentru infracțiunea de furt în formă calificată , pedeapsa este una cu închisoarea de la 3 la 15 ani.

 

foto ilustrativă

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor