logo
RNTV Live

Pompierii intervin la înălțime! Vezi ce echipamente speciale intră în dotarea ISU Prahova

autoutilitara_inaltime
Ciprian Radu

ISU Prahova va primi o autospecială pentru intervenția la înălțime, la clădiri înalte și foarte înalte.

Autospeciala, care poate interveni pentru stingerea incendiilor sau pentru salvare până la o înălțime de 42 de metri, este achizționată prin programul de finanțare europeană pentru modernizarea mijloacelor de intervenție în situații de urgență.

De asemenea, ISU Prahova primește “la pachet” și trei seturi complete de echipament de protecție.

Conform programului, toate unităţile de pompieri din ţară vor fi dotate, până la jumătatea anului viitor, cu noi autospeciale cu echipamente moderne.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat a explicat că este vorba de suport logistic de tip multi risc şi că acest echipament va fi folosit în cazurile grave când autospecialele de primă intervenţie nu reuşesc să facă faţă.

La nivel național, printre echipamentele care urmează să fie cumpărate se numără şi două autospeciale pentru tratamente hiperbarice şi oxigeno-terapie, 16 autospeciale de intervenţie şi salvare de la înalţime  şi o tabără mobilă pentru persoane sinistrate sau evacuate.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor