logo
RNTV Live

Pompierul prahovean care a salvat viaţa unui copil, în timpul său liber, premiat astăzi

pompier erou 3
Mihai Constantinescu

Pompierul prahovean,premiat pentru gestul său de curaj

Pompierul prahovean care a salvat viaţa unui copil, în timpul său liber, premiat astăzi.

Fără plt. maj. Crîșmaru Daniel din cadrul Gărzii de Intervenție Băicoi, destinul unui copil cât şi a întregii sale familii ar fi fost altfel. Acesta a salvat de la moarte un copil  week end-ul trecut. Acesta fuses eluat de apele învolburate ale râului Provița, la fel cum se întmplase şi cu fratele său. Cei doi erau în căruţă cu părinţii lor când au fost luaţi de ape.

Pompierul se afla în timpul său liber însă a ştiu pe loc că trebuie să intervină. Atfel copilul ar fi murit. A sunat mai întâi la 112, iar apoi a  înotat pe o distanță de aproximativ 1 km, în aval de locul în care au căzut cei doi copilași. In acest timp, un localnic asista salvatorul de pe margine și îl atenționa permanent asupra pericolelor la care se expune, cauzate de curenții foarte puternici care se formau în apa plină de nămol, aluviuni și stufăriș.

A reuşit cu greu să ajungă la copil, l-a luat în braţe şi cu o tărie de fier a
a rămas alături de el până la sosirea echipajelor de salvatori, care i-au adus la mal în condiții de siguranță.

Astăzi, toate eforturile sale au fost recompensate. În cadrul unui ceremonial organizat la sediul Ministerului Afacerilor Interne, Crîșmaru Daniel a fost decorat cu cele mai importante distincții ale ministerului, respectiv placheta si emblema de onoare, anunţă ISU Prahova

Viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ministrul afacerilor interne, interimar, Mihai Viorel Fifor i-a înmânat placheta de onoarea a Ministerului Afacerilor Interne și i-a pus pe umeri noile grade de plutonier adjutant.

În prezența domnului secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat și a inspectorului general al IGSU, general de brigadă Dan Paul Iamandi s-a dat citire ordinului de înaintare în grad în mod excepțional.

sursa ISU Prahova

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor