logo
RNTV Live

Povestea prahoveanului care a câștigat zeci de milioane de euro din petrol, dar a ales să investească în sănătate

Simion ioan confind (Large)
Oana Stoica

Ce au în comun industria utilajelor petroliere cu sănătatea? Un nume : Ioan Simion. Omul de afaceri din Câmpina, a reușit să facă milioane de euro. A ales însă să reinvestează tot în Prahova. Așa a apărut cel mai mare spital privat de la noi, situat în Poiana Câmpina, și deținut de Confind, compania lui Ioan Simion.

Afaceristul care în cursul anilor a ajuns la afaceri de 70 de milioane de euro, a început de la un strung. Era imediat după revoluție când Simion a fondat compania Confind, împreună cu câțiva colegi.

Au pornit fabricând șuruburi și piulițe. Erau toți petroliști, aveau experiență, așa că s-au gândit să treacă la pasul următor. Așa a ajuns Confind unul dintre cei mai importanți producători de utilaj petrolier din România.

Proiectul spitalului privat de la Poiana Câmpina s-a dovedit un succes, dar a înghițit zeci de milioane de euro. Ioan Simion a ales să-l construiască aici, pentru că a știut să folosească apa sărată și cu efecte terapeutice uimitoare care se găsește aici.

„Apa sărată pe care o avem noi este foarte interesantă, pentru că este apă de izvor, nu am forat ca să o scoatem la un anumit nivel. Zona aceasta, de la Slănic la Moreni, ascunde în pământ acele cute diapire despre care am învăţat noi la geologie; sunt munţi de sare compactă, acoperiţi de pământ, de unde apa răzbate cu presiune proprie, prin fisurile acestora. Apa este extrem de sărată, cu o concentraţie de 321 de grame de sare la litru, aproape de etalonul mondial al Mării Moarte, de 400 de grame la litru. În general, apa de mare are de circa opt ori mai puţină sare, cam 40 de grame la litru”, a declarat Ioan Simion, proprietarul spitalului SanConfind.

Citește întreaga poveste pe : http://www.businessmagazin.ro/cover-story/povestea-romanului-care-a-castigat-milioane-de-euro-din-foraje-apoi-a-decis-sa-i-investeasca-intr-un-spital-din-campina-16234033

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor