logo
RNTV Live

Poziția KMG International și a grupului KMG Rompetrol privitor la finalizarea cazului “Rompetrol II”

rompetrol
rnews

Poziția KMG International și a grupului KMG Rompetrol privitor la finalizarea cazului “Rompetrol II”

KMG International și grupul KMG Rompetrol salută decizia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – DIICOT în cauza cunoscută public drept “Rompetrol II” și comunicată recent companiei.

Prin această decizie, autoritățile române confirmă că multiplele discuții și controverse ridicate de-a lungul timpului nu intră sub incidența legii penale, respectiv nu își au locul în fața autorităților judiciare penale ale statului român.

Apreciem caracterul judicios al acestei decizii foarte importante pentru siguranța mediului de afaceri și pentru climatul investițional din România, decizie luată în urma unor demersuri și analize deosebit de complexe, în care KMGI și companiile grupului au participat în mod activ, în vederea clarificării tuturor aspectelor relevante.

Această decizie consolidează deținerile locale ale grupului KazMunayGas și este de natură să deschidă calea pentru efectuarea în continuare a investițiilor necesare dezvoltării activităților grupului pe plan local, cu efecte pozitive asupra creșterii economice, menținerii și dezvoltării locurilor de muncă, a contribuției constante a grupului la bugetele publice, precum și, în general, la dezvoltarea mediului de afaceri local.

Adresăm mulțumiri pe această cale tuturor celor implicați pentru profesionalismul manifestat și pentru efortul constant depus în clarificarea și soluționarea corectă a acestei chestiuni deosebit de complexe și importante. Menționăm în mod distinct echipa avocațială a grupului, coordonată de către dl. avocat Gabriel Albu, din partea firmei Budușan, Albu & Asociații. De asemenea, salutăm implicarea și dedicarea echipei de avocați Mușat & Asociații, care a contribuit la buna soluționare a cauzei.

Despre KMG International

KMG International este unul dintre cei mai importanţi actori economici din România, dovedind până în prezent respectarea angajamentului de a contribui la dezvoltarea României ca un hub energetic pentru regiunea Mării Negre. Astfel, KMG International a realizat investiții în valoare de aproximativ 4 miliarde dolari începând din anul 2007 pe piaţa locală, în operațiuni derulate de mai mult de 5.000 de angajati din Romania. Grupul a plătit în perioada 2007 – 2014 mai mult de 12 miliarde dolari la bugetul statului român.

KMG International şi-a asumat, faţă de Guvernul român, dezvoltarea unui Fond de investiții mixt Româno-Kazah, cu un aport de capital de 150 de milioane de dolari şi urmărind o țintă totală a activelor de până la 1 miliard de dolari, în funcție de condiţiile de piață. KMG International derulează activități importante împreună cu Guvernul român pentru parcurgerea unor paşi în vederea capitalizării și dezvoltării fondului de investiţii, cu proiecte curente dezvoltate în România în valoare de aprox. 250 milioane dolari, urmând a genera un puternic impact pozitiv atât în plan economic, cât şi social.

Deținut de KazMunayGas Kazakhstan, Grupul KMG International desfășoară operațiuni majore în rafinare și petrochimie, retail, trading, upstream și servicii industriale în 12 piețe principale. În România, Grupul operează rafinăria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de procesare de 5 milioane de tone pe an, Rafinăria Vega Ploiești – cea mai veche unitate de profil în funcțiune (1905), dar și o rețea de distribuție a carburanților formată din peste 700 de puncte de alimentare, 230 de stații distribuție GPL auto, 9.000 de puncte de distribuție butelii și 3 stații de îmbuteliere GPL, 6 depozite.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor