logo
RNTV Live

Prahova: Două zile de foc. Dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier

pedepsit şofer beat
Mihai Constantinescu

Dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier

 Prahova: Două zile de foc. Dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier

Reprezentanţii IJP Prahova anunţă că în perioada 22-24 noiembrie, polițiștii prahoveni au depistat în trafic un număr de șapte conducători auto care în urma testării cu aparatul etilotest au avut rezultat pozitiv, în toate aceste cazuri fiind deschise dosare penale.

Recordul de alcoolemie îl deține un bărbat de 27 de ani, din comuna Filipeștii de Târg. În data de 23 noiembriec, în jurul orelor 02.25 a fost oprit pentru control de polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 2 Florești, pe raza satului Dițești, comuna Filipeștii de Pădure. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a înregistrat o alcoolemie de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost deschis un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

În cursul zilei de 22 noiembrie polițiști din cadrul Poliției municipiului Ploiești au observat un autoturism oprit neregulamentar la intersecția străzii Constantin Brezeanu cu strada Pichetului. În urma verificărilor, aceștia au identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat de 62 de ani, din Ploiești, care are dreptul de a conduce suspendat. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracţiunii de conducere fără permis.

De asemenea, în ziua de 24 noiembrie, pe raza localității Berceni, polițiști din cadrul Postului de Poliție Berceni, au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 41 de ani, din aceeași localitate, care conducea un autovehicul deși nu poseda permis. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracţiunii de conducere fără permis.

La aceeași dată, în jurul orelor 21.25, polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 2 Florești, au observat pe raza localității Mărginenii de Jos, un autovehicul care, la vederea echipajului, a schimbat brusc direcția de mers. Aceștia au pornit în urmărirea sa, cu semnalele acustice și lumnioase, după aproximativ 300 metri conducătorul auto oprind în dreptul unui imobil.

La volanul autoturismului se afla o tânără de 19 ani din comuna Filipeștii de Târg. Acesta nu poseda permis de conducere. În autoturism a fost identificat și un pasager de 34 de ani, care a declarat că este proprietarul mașinii și că i-a încredințat-o tinerei să o conducă, întrucât cunoștea că aceasta deține permis. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredintarea vehiculului unei persone pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/video-al-doilea-accident-pe-ziua-de-azi-in-care-este-implicat-un-tramvai/?fbclid=IwAR0F93REvKKML8uJKtm4BAWydluoMh28Vs2XIRyEtKHl1ZEe1v6bsLMX0YE

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republiaknews.ro

Foto cu caracter ilustrativ

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor