logo
RNTV Live

Prahova: a început recrutarea de președinți, locțiitori și operatori de calculator în secțiile de votare. Condiții

sectie votare
Mihai Constantinescu

Prahova: a început recutarea de președinți, locțiitori și operatori de calculator în secțiile de votare. Condiții

Instituția Prefectului judetul Prahova sprijină Autoritatea Electorală Permanentă în organizarea și desfășurarea în bune condiții a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European, din data de 26 mai 2019.

Pentru buna  organizare a procesului electoral a fost demarată acțiunea de recrutare a experților electorali (președinți și locțiitori ai secțiilor de votare) și operatori de calculator în secțiile de votare.

Această activitate va fi remunerată potrivit prevederilor OUG 6/2019 cu o indemnizație de 190 de lei pentru fiecare zi de activitate.

Condiții

Potrivit legii 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, art.16, poate fi admisă persoana care îndeplineşte următoarele condiţii:

-are cetățenia română,

-cunoaște limba română scris și vorbit

-are drept de vot,

-are o stare de sănătate corespunzătoare îndeplinirii funcției,

-nu face parte dintr-un partid politic,

-a absolvit minim 10 clase,

-nu este urmărită penal, trimisă în judecată penală sau condamnată penal.

Cei care își doresc să exercite funcția de expert electoral și nu au mai fost președinți sau locțiitori în secțiile de votare, vor completa o cerere de admitere pe bază de examen, iar cei care au mai exercitat aceste funcții, vor depune o cerere de admitere pe bază de aviz favorabil. Cererile vor fi însoțite de copie a actului de identitate și copie a actului de studii (diplomă de bacalaureat, licență sau diploma de 10 clase).

În ceea ce privește operatorii de calculator, aceștia trebuie să aibă minime cunoștințe de operare PC. Ei trebuie să depună o cerere de înscriere, însoțită de copia actului de identitate.

Desemnarea președinților, locțiitorilor și operatorilor pentru fiecare secție de votare se va face prin tragere la sorți computerizată. Fiecare dintre cele trei poziții, inclusiv locțiitorii, vor fi remunerate.

Mai multe informații puteți găsi pe site-ul www.roaep.ro și la numărul de telefon/fax 0244/525.224. Cererile pot fi trimise pe adresa de e-mail bj.prahova@roaep.ro sau pe fax la numărul de mai sus.

Vezi și https://portal.republikanews.ro/elevi-de-aur-din-ploiestiechipa-centrului-judetean-de-excelenta-prahova-s-a-calificat-laolimpiada-internationala-de-informatica-pe-echipe-de-la-moscova/?fbclid=IwAR25cbD10Kxkq_A-CGSWN7l6xopU_Ox3iEMhrI6UbACvXXeUX_G9SKWZBeM

comunicat Prefectura Prahova

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor