logo
RNTV Live

Prahova: Grupare de traficanți de droguri desființată! 60 de persoane “ridicate” de polițiști! VIDEO

canabis
Ciprian Radu

Grupare de traficanți de droguri desființată

Polițiștii prahoveni au organizat o operațiune de amploare pentru destructurarea unei rețele de traficanți de droguri care opera în Prahova. Nu mai puțăin de 60 de persoane au fost aduse la audieri. 10 au fost reținute. 

 

12 percheziții au fost organizate ieri, în Prahova și în orașele Galați și Brăila.

Potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, “capii” rețelei sunt trei traficanți din Galați și Brăila, care operau atât “acasă”, cât și în Prahova.

La noi se deplasau periodic și plasau marfa unor dealeri locali.

Comunicatul IPJ Prahova:

Polițiștii structurilor de combatere a criminalității organizate din Ploiești și Galați, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești au efectuat 12 pecheziții în județul Prahova și în municipiile Brăila și Galați la persoane bănuite de trafic de droguri de risc. 60 de persoane au fost aduse la audieri.

La data de 30 mai a.c., polițiștii structurilor de combatere a criminalității organizate din Ploiești și Galați, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești, au efectuat 12 de percheziții, în județul Prahova și în municipiile Brăila și Galați.

Activitățile au vizat mai multe persoane bănuite că fac parte dintr-o grupare infracțională specializată în traficul de droguri de risc și substanțe cu efecte psihoactive.

Din cercetări au rezultat indicii că, începând din anul 2017, 3 persoane din Galați și Brăila ar fi desfășurat activități de trafic de substanțe noi cu efecte psihoactive (,,etnobotanice”) în Brăila și Galați. Totodată, sprijinite de alți complici, s-ar fi deplasat periodic în Prahova, unde ar fi comercializat en-gross astfel de substanțe către dealeri secundari.

O parte dintre membrii grupării s-ar fi aprovizionat cu cannabis din Spania, drogurile fiind comercializate în județul Prahova.

În urma perchezițiilor, de la locuințele celor în cauză au fost ridicate 2 kilograme de materie vegetală și substanțe pulverulente destinate comercializării, cântare electronice, telefoane mobile, 28.000 de lei, 520 de lire sterline și 150 de euro.

60 de persoane au fost conduse la audieri, 10 fiind ulterior reținute

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor