logo
RNTV Live

Prahova, măturată din nou de viituri. Avertizarea hidrologilor

sursă foto RTV.net
Erika Stoica

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenționare tip Cod Galben pentru mai multe zona din țară, inclusiv pentru județul Prahova, începând de astăzi, 8 mai, de la ora 12:00, până mâine la ora 8:00. Conform specialiștilor, această atenționare vizează mai multe fenomene, printre care scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, precum și viituri rapide pe râurile mici.

Județul Prahova se află printre zonele afectate, alături de alte județe din țară. Recomandările hidrologilor includ să fie adoptată o atitudine de precauție în special în cazul activităților expuse riscului de inundații, în special pe râurile mici din județele Gorj, Mehedinți și Vâlcea.

În paralel, meteorologii au emis o avertizare cod galben de furtuni, valabilă până la ora 23:00 în mai multe zone din țară, cu posibilitatea ca apele să depășească 40 de litri pe metru pătrat.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor