logo
RNTV Live

Prahova: Opt dosare penale întocmite într-o singură zi de către polițiștii rutieri

şofe4r beat la volan
Mihai Constantinescu

Şoferii, tot mai periculoşi

Prahova: Opt dosare penale întocmite într-o singură zi de către polițiștii rutieri

Şoferii devin tot mai periculoşi. Se urcă la volan deşi se află sub influenţa băuturilor alcoolice sau nu deţin permis de conducere. Săptămâna aceasta, într-o singură zi, poliţiştii de la Rutieră au întocmit opt dosare penale pentru astfel de cazuri.

Potrivit IJP Prahova acest lucru s-a întîmplat în cursul zilei de 22.07.2019.

Începând cu orele 00:35, lucrătorii din cadrul Poliției Orașului Băicoi au avut surpriza de a opri în trafic un conducător auto în vârstă de 43 de ani din comuna Ciorani care, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1,05 mg/l alcool pur în aerul respirat.

În jurul orei 03:45, pe raza localității Strejnicu, polițiștii din cadrul Secţiei nr. 3 de Poliţie Rurală Blejoi, au observat un auto care, la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, a încetinit si a virat dreapta oprind, ulterior, în zona stației pentru microbuze.

În dreptul bărbatului de 52 de ani din mun. Ploiești, etilotestul a indicat o valoare de 0,57 mg/l alcool în aerul expirat .

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/video-la-campina-asfaltarea-strazilor-se-face-pe-ploaie/?fbclid=IwAR2_AUJhgKLvxcRTInJK-PNyKAEWPatHorZrnuPjO7iRfTNpfXw9NVVDBsk

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/pericol-mortal-pe-strazile-din-prahova-ploiestean-prins-drogat-la-volan-video-foto/?fbclid=IwAR14597UOGMdIHQgA1gjKxbSdHJZv43-Y9rHuqD-bRTMjVbNoKseyA5Ctn4

Accidente rutiere din cauza beţiei

Dimineața de luni, pentru polițiștii din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene, a început cu un accident soldat cu pagube material.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, un conducător auto în vârstă de 19 ani din com. Bărcănești care circula pe DN 1, pe sensul de mers Ploiești către București, ajuns la km 49+700, a intenționat să efectueze manevra de întoarcere, moment în care a pierdut controlul volanului, și a intrat în coliziune cu o țeavă.

În urma testării cu aparatul etilotest, adolescentul a emanat o alcoolemie de 0,67 mg/l în etilotest.

Seara de luni s-a încheiat cu un alt eveniment rutier din care au rezultat doar pagube material.

Un autoturism care circula pe raza localității Blejoi, din direcția strada Vega către DN 1B, din cauza vitezei excesive, a intrat în sensul giratoriu, a pierdut controlul volanului și a trecut peste scoarul sensului giratoriu oprindu-se pe banda de preselecție care face legătura între satul Ploieștiori și satul Blejoi.

Și de această dată, conducătorul auto se afla sub influența băuturilor alcoolice. Astfel, bărbatul de 30 de ani din localitatea Ciorani, a expirat o valoare de 0,46 mg/l alcool pur.

Cei patru bărbați au fost conduși la spital pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, și le-au fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice sub influența alcoolului.

Alte trei dosare penale au fost întocmite pe numele unor bărbați care au condus pe drumurile publice autovehicule, deși nu dețineau permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Permis “greşit”

Totodată, a fost întocmit dosar penal și unui ploieștean care, la solicitarea polițiștilor a documentelor prevăzute de lege, acesta a prezentat un permis de conducere provizoriu eliberat de autoritățile din Marea Britanie, care nu îi dă dreptul de a conduce pe teritoriul altei țări.

În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că tânărul deține permis de conducere eliberat de autoritățile române, dar nu și pentru categoria de vehicul pe care o conducea la momentul opririi.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice, pentru care legea prevede obligativitatea deținerii unui permis de conducere  de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul.   

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/ce-prioritati-au-avut-primarii-din-perioada-de-maxima-inflorire-a-ploiestiului/?fbclid=IwAR1O4ONxEgDoHaraQ6kjphtXlA69gvAH97wzfGe-i1cUGGpwkVNKz0QxWnY

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/prahovenii-invitati-de-ziua-portilor-deschise-la-rezervatia-arheologica-targsoru-vechi/?fbclid=IwAR2opQSVa_gmDH0iX4lFKfwh0ebAwouZrzrV4P1xd1Way4ebmDBmQzoRLpE

IJP Prahova

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor