logo
RNTV Live

Prahova: Percheziții la proxeneți care acționau în Europa. Sume fabuloase obținute din activitatea infracțională

Ciprian Radu

71 de percheziții au fost efectuate în cinci județe, printre care și Prahova, și în București, într-o acțiune a DIICOT Pitești, cu sprijinul DIICOT Craiova, Ploiești, Bucureşti, Vâlcea şi Dâmboviţa.

Vizate au fost patru rețele de proxeneți. 52 de suspecți acționau în România, Marea Britanie, Belgia, Elveţia, Germania, Cehia şi Spania. Aceștia sunt suspectați de comiterea infracțiunilor de trafic de persoane în vederea exploatării sexuale, proxenetism şi spălare de bani.

Potrivit unui comunicat DIICOT, începând cu anul 2009, suspectii au obţinut din activitatea infracţională importante sume de bani, doar prin transferuri bancare obţinând suma de circa 5 milioane de euro!

În urma perchezițiilor, au fost ridicate sumele de 151.910 euro, 170.483 de lei, 30.100  de franci elvețieni, 720 de dolari americani, 3.800 de coroane suedeze, 24 de laptop-uri, 92 de smartphone-uri,  9 tablete, 500 de grame aur în bijuterii,  un grinder, un pistol cu aer comprimat și 4 cartușe de carabină deținute ilegal, 34  de ceasuri de lux , în valoare estimată de circa 210.000 euro!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor