logo
RNTV Live

Prahova: Poliţiştii au făcut ravagii printre taximetrişti. 131 de autohevicule controlate

surasă foto TramClub.org
Mihai Constantinescu

Prahova: Poliţiştii au făcut ravagii printre taximetrişti. 131 de autohevicule controlate

Oamenii legii prahoveni continuă acţiunile de control, De data aceasta a vebnit rândul taximetriştilor. Serviciul Rutier a organizat ieri o acțiune cu efective mărite la nivelul județului.

Potrivit IJP Prahova, au fost controlate 131 de autovehicule cu regim taxi și au fost constatate 44 de abateri privind activitatea taximetriștilor. 40 dintre acestea au reprezentat contravenții la legislația privind circulația pe drumurile publice, celelalte 4 fiind prevăzute de legislația care statuează activitatea de taximetrie (lipsă licență de transport persoane și utilizarea taxiurilor în alte scopuri),  potrivit sursei citate.

De asemenea, un taximetrist a rămas fără permis de conducere, iar altuia i-a fost reținut certificatul de înmatriculare. Mai mult de atât, cu ocazia acțiunii derulate, în localitatea Breaza, polițiștii au identificat un microbuz care transporta cu 12 persoane mai mult decât numărul de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare și 3 persoane care nu aveau eliberat bilet de călătorie.

Conducătorul auto a fost sancționat cu amenzi în cuantum de 18000 lei. În afară de acestea, polițiștii au aplicat 190 de sancțiuni contravenționale altor categorii de participanți la trafic. Prin prisma rezultatelor obținute, acțiunile de acest gen vor continua, în special, în zonele cunoscute ca prezentând risc rutier, pentru prevenirea evenimentelor negative.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/un-macelar-din-ploiesti-este-un-erou-mai-putin-obisnuit-a-salvat-sute-de-vieti-pe-parcursul-mai-multor-ani/?fbclid=IwAR25sSAHS6jh5UQ2t4P2DIRG6RPBACB_dTjTsZzRJf9LYqe4PSF5adEo9gY

Pentru mai multe ştiri vizitaţi site-ul republikanews.ro

foto cu caracter ilustrativ

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor