logo
RNTV Live

Prahova: Şoselele devin în junglă modernă. Unii şoferi nu au pic de minte. Pot deveni călăi

a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, motiv pentru care a fost condus la Spitalul
Mihai Constantinescu

Pericol pe şosele

Prahova: Şoselele devin în junglă modernă. Unii şoferi nu au pic de minte. Pot deveni călăi

Înconştienţa unor şoferi transformă uşor-uşor şoselele în junglă modernă. Pentru că nu au minte, unii conducători auto se pun în pericol de moarte şi pe ei cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic urcându-se la volan beţi. Cum nu ar fi suficint, unii devin şi recalcitranţi.

Potrivit reprezentanţilor IJP Prahova, luni seară, în jurul orei 23.00, un echipaj din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Ciorani a oprit, pentru verificări, un autoturism care se deplasa pe un drum din comuna Colceag.

La volan, a fost identificat un localnic, în vârstă de 30 de ani . Testat cu aparatul etilotest, s-a dovedit că se afla sub influența alcoolului, aparatul indicând valoarea de 0,71 mg în litrul de aer expirat.

Acesta a fost condus la spitalul din orașul Mizil pentru a-i fi recoltate probe de sânge, în cauză fiind demarate cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Nu a fost singuraul caz de acest gen. În jurul aceleiași ore, de data aceasta în Ploieşti, un alt conducător auto a fost oprit de oamenii legii. Circula pe Aleea Godeanu, din municipiu.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesuia i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, însă a refuzat.

De același refuz s-a lovit și personalul medical care i-a solicitat acordul în privința recoltării de probe de sânge. Pe numele ploieșteanului de 40 de ani depistat la volan s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de refuz de recoltare a probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Au mai întocmit dosare penale pentru infracțiuni rutiere polițiști din cadrul aceleiași Secții nr. 3 Ploiești, după ce au depistat un bărbat care conducea un autoturism care avea expirată valabilitatea autorizației proivizorii de circulație, precum și polițiștii din Apostolache, care au surprins la volanul unui auto oprit pentru verificări, un localnic care avea suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice, au mai spus reprezentanţii IJP Prahova.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor