logo
RNTV Live

Prahova, sub COD PORTOCALIU de vreme extremă. Ce au decis autorităţile locale

autorităţile locale
Mihai Constantinescu

Şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

Prahova, sub COD PORTOCALIU de vreme extremă. Ce au decis autorităţile locale.

Mobilizare pentru trecerea cu bine a perioadei de Cod Portocaliu care loveşte şi Prahova până pe 1 martie. În acest sens, astăzi a avut loc şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea analizarii măsurilor impuse în condiţiile avertizării meteorologice Cod Portocaliu.

În cadrul şedinţei au fost analizate starea drumurilor naţionale şi judetene, pregătirea utilajelor si mijloacelor de intervenţie, stocurile de materiale antiderapante.

A fost operationalizat Centrul judeţean de coordonare şi conducere a intervenţiei şi au fost transmise circulare către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă îin vederea instituirii serviciului de permanenţă la sediile primariilor.

Au fost dispuse măsuri de patrulare, identificare şi transport a persoanelor fără adăpost la centrele de primire stabilite împreună cu autorităţile locale, cât şi de transportare, din timp, a pacienţilor dializaţi şi a femeilor însărcinate care, din cauza fenomenelor meteorologice, riscă să rămână blocaţi în zone izolate, la unităţile sanitare din teritoriu şi internarea acestora la secţiile de specialitate respective.

S-a solicitat amenajarea în localităţile Ciorani şi Mizil-Albeşti a unor centre de primire pentru eventualele persoane blocate în tranzit, cât şi suplimentarea echipelor de intervenţie ale Electrica, cu optimizarea activităţilor de dispecerat ale acesteia.

În municipiul Ploiesti, la cererea prefectului, se vor lua măsuri de alocare în plus a mijloacelor de transport în comun la orele de intrare la cursuri ale elevilor.

Cursurile elevilor nu se suspendă.

VEZI ŞI https://portal.republikanews.ro/un-autoturism-care-se-afla-si-un-copil-s-rasturnat-pe-un-drum-judetean-din-prahova-vezi-care-este-starea-pasagerilor/

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor