logo
RNTV Live

Prahova a devenit o junglă. Poliţiştii, tot mai îngroziţi de ce găsesc pe şosele

Prahova a devenit o junglă. Poliţiştii, tot mai îngroziţi de ce găsesc pe şosele sursa foto Jurnal MM
Mihai Constantinescu

Pericolul de pe şosele

Prahova a devenit o junglă. Poliţiştii, tot mai îngroziţi de ce găsesc pe şosele.

Şoferi sub influenţa alcoolului, fără permis sau cu maşini neînmatriculate. Acestea sunt unele dintre cele mai mari probleme pe care poliţiştii prahoveni le depistează zilnic pe şoselele din judeţul nostru.

La o singură acţiune desfăşurată  ieri au fost aplicate 79 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 24.880 lei, au fost reținute șase permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.

Doi dintre şoferii opriţi pentru control se aflau la volan sub influența alcoolului. Testarea cu etilotestul indicând în ambele cazuri 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Unul dintre aceștia, la plecarea de pe loc cu autovehiculul, nu s-a asigurat, avariind un alt autovehicul care circula regulamentar.

Ambii au fost sancționat contravențional, reținându-li-se, totodată, permisele de conducere.

La o altă acţiune a oamenilor legii prahoveni a fost depistat un şofer care nu avea permis de conducere. Şoferul conducea un autovehicul cu plăcuțe de înmatriculare emise de autoritățile bulgare. La vederea autospecialei de poliție, a abandonat maşina. Dar nu a putut scăpa de poliţişti. Bărbatul de 30 de ani care se afla la volan era din Poiana Câmpina şi nu deținea permis de conducere. I-a fost întocmit dosar penal.

VEZI ŞI https://portal.republikanews.ro/atentie-pe-unde-circulati-politistii-avertizeaza-ca-prahova-este-sub-avertizare-de-cod-rosu-de-betie/

Un alt caz la fel de grav a fost depistat şi în Ploieşti. Şoferul unui autoturism a fost oprit în trafic după ce s-a contatat că rula cu viteză prea mare. La volanul autoturismului, cu plăcuțe de înmatriculare emise de autoritățile spaniole, se afla un bărbat de 53 de ani, din Ploiești. Pe locul din dreapta, proprietara vehiculului, cetățean spaniol.

VEZI ŞI https://portal.republikanews.ro/armele-letale-se-vand-la-liber-in-ploiesti-ce-au-descoperit-oamenii-legii/

În urma verificărilor,că autoturismul era  neînmatriculat. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Ambelor persoane depistate le-au fost ridicate permisele de conducere, eliberându-li-se dovadă de circulație provizorie.

Cercetările continuă pentru lămurirea situației de fapt.

IPJ Prahova

Pentru mai multe tiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

Foto cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor