logo
RNTV Live

Prahovenii, învitaţi într-o călătorie în lumea viţei de vie şi a vinului din România şi Franţa

sursă foto gazetanoua.ro
Mihai Constantinescu

Prahovenii, învitaţi într-o călătorie în lumea viţei de vie şi a vinului din România şi Franţa

Pătrundeţi în lumea  viţei de vie şi a vinului cu ajutorul muzeografilor. Mâine, reprezentanţii Muzeului Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova vă invită începând cu  orele 11.30, la manifestarea Tradiţii culturale ale vinului, România-Franţa. Aceasta va avea loc  loc în Sala Coloanelor, Palatului Culturii din Ploieşti.

În cadrul evenimentului este prezentată expoziţia „Tradiții culturale ale vinului”, o călătorie în lumea viţei de vie şi a vinului din România, a obiceiurilor legate de această preocupare, Drumul Vinului având o însemnătate aparte pentru judeţul Prahova.

Expoziția va fi acompaniată de o savuroasă degustare de vinuri românești din podgoriile Dealu Mare – Crama Tohani şi franțuzești din regiunile Provence și Bordeaux. Între cele două zone viticole,  Podgoria Tohani și celebrele Podgorii Bordeaux, există o legătură interesantă, pentru că ambele sunt amplasate pe paralela 450.

Manifestarea Tradiţii culturale ale vinului România-Franţa face parte din seria evenimentelor  realizate alături de Asociația Beta-Pi din Melle, Franţa, în cadrul unui amplu proiect de schimburi de informaţii privind valorile materiale, educaţionale şi spirituale.

Organizatori: Consiliul Judeţean Prahova, Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova,  Alianţa Franceză Ploieşti.

comunicat de presă Muzeul Judetean de Stiintele Naturii Prahova 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor