logo
RNTV Live

Prahovenii se alătură marșului de la Alba Iulia către Chișinău

marsul centenarului
rnews

Marșul centenarului, marșul care unește toți românii

La 100 de ani de la Marea Unire, românii vor să ducă mai departe dorința de a fi împreună sub același nume.

1000 de localități din România și Republica Moldova vor alcătui traseul simbolic al celor 1000 de cuvinte scrise de Alexandru Marghiloman înainte de MArea Unire. Timp de două luni, participanții vor traversa Carpații și Prutul și vor descoperi locurile semnificative pentru Marea Unire și Primul Război Mondial.

Ludmila Sfârloagă, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova a postat pe pagina de facebook un mesaj pentru a-i mobiliza pe prahoveni care vor să se alăture evenimentului istoric.

Marșul Centenarului va porni din Alba Iulia, cetatea-simbol, pe 1 iulie, și se va încheia la Chișinău, pe 1 septembrie. Traseul este alcătuit din 11 etape a câte 5 zile. Pe parcursul celor două luni, participanții vor scrie despre istoria locurilor, iar notițele lor vor fi cuprinse într-o publicație viitoare denumită „Note Civice”, se arată într-un comunicat de presă.

Cei care doresc să se înscrie o pot face aici:

http://www.unire2018.ro/marsul_centenarului

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor