logo
RNTV Live

Prahovenii sunt înarmați până în dinți! Aproape 2500 de arme deținute legal sunt pentru apărare

arme (Large)
Oana Stoica

În ultima perioadă tot mai mulți prahoveni au solicitat IJP Prahova eliberarea unui permis de port armă. Așa se face că în acest moment, la nivelul județului sunt 3746 prahoveni care dețin arme și muniții, în mod legal. Numărul de arme deținut de aceștia este însă mai mult decât dublu, respectiv 8073. Dacă ar fi să facem o medie, unul dintre prahovenii cu permis de armă, ar trebui să dețină minim două arme. 2962 de arme sunt de vânătoare, pe locul doi fiind armele de apărare, respectiv 2292 de pistoale cu muniție letală, gaz sau bile. Restul armelor deținute legal sunt pentru pază și protecție (129), tir sportiv ( 1280), sau de colecție și panoplie ( 1030).

Sunt însă și prahoveni care nu țin cont de lege și își procură arme, fără a deține însă și autorizație în acest sens. Cinci dintre ei au fost prinși numai anul acesta, iar armele deținute ilegal au fost confiscate. Polițiștii prahoveni au întocmit în 2016 și 4 dosare penale unor indivizi care se aprovizionaseră cu sute de cartușe letale, deși conform autorizației trebuiau să dețină o cantitate mult mai mică de muniție.

Cei care vor să dețină legal o armă,  trebuie să aibă 18 ani, să nu fi avut condamnări și să nu aibă calitatea de inculpat, să fie apți din punct de vedere psihologic și medical să dețină arme și muniții și să urmeze un curs autorizat de intruire practică pentru utilizarea armelor.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor