logo
RNTV Live

Prăpăd în Prahova. Vremea rea a lăsat 15 localități fără curent electric

Vant-stalpi-copaci-avarie-electrica-11-1024×666
Oana Stoica

Codul galben de ploi abundente, emis de meteorologi pentru Prahova, a făcut prăpăd în județ noaptea trecută. A plouat în cantități uriașe, iar vântul a băut tare, cu peste 60 de kilometri pe oră.

Din cauza condițiilor meteorologice, 15 localități din județ au rămas fără curent electric și sunt și în acest moment, nealimentate total sau parțial cu electricitate. Este vorba de Vălenii de Munte, Strachijd, Predeal Sărari, Provița de sus, Provița de jos, Sângeru, Apostolache, Chiojdeanca, Lapoș, Iordăcheanu și Bălțești.

În total sunt afectate 91 de posturi de transformare, la care echipele electrica lucrează pentru remediere.

Și la munte a fost prăpăd după ce meteorologii au emis ieri un cod portocaliu de ninsori, valabil până vineri la ora 9. În această dimineață stratul de zăpadă era unul consistent pe Valea Prahovei, iar pe creste viscolește puternic, vântul având în rafală și 90 de kilometri pe oră.

Codul galben care vizează Prahova, este valail până astăzi la ora 14,  fenomenele vizate fiind precipitaţii abundente, ninsori şi strat de zăpadă în zona de munte, dar și intensificări ale vântului.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor