logo
RNTV Live

Preferă să îşi rişte viaţa decât să le fie reconsolidate blocurile. Află unde se întâmplă asta

bloc bulina
rnews

Blocul de necesitate construit în Câmpina, pentru mutarea pe perioadă temporară  din imobilele  cu risc seismic ridicat, se pare că nu îşi găseşte utilitatea. Autorităţile locale au încercat, în primă fază, să îi convingă pe proprietarii de apartamente din blocul A6 să se mute pentru a putea fi efectuate lucrări de consolidare la această construcţie, însă au întâmpinat un refuz.

De data aceasta s-au confruntat cu un nou refuz, acum din partea locatarilor dintr-unul din blocurile de pe strada Mihai Eminescu. Deşi construcţia are “bulină roşie”, prezentând un real pericol în caz de seism, oamenii, în general vârstnici, spun că nu vor să îşi părăsească locuinţele şi va fi fi ” ce-o vrea Dumnezeu”.Autorităţile aşteaptă acum răspuns în scris de la alte asociaţii de proprietari şi, în funcţie de asta, se va lua o hotărâre . Primarul Horia Tiseanu a spus, că ” este regretabil faptul că oamenii nu conştientizează riscurile la care se expun. Noi nu putem face aceste lucrări de consolidare cu proprietarii înăuntru.”

Blocul de necesitate este o construcţie a cărei valoare se ridică la 9,5 milioane de lei, municipalitatea accesând un credit pentru ridicarea construcţiei. La nivel de oraş există 9 blocuri încadrate în clasa I de risc seismic. Cel mai degradat este blocul A6, unde are trebui să se intervină urgent.

sursa – campinatv.ro

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor