logo
RNTV Live

Pregătiți mănușile și fularele! Patru zile de iarnă adevărată. Harta gerului

Foto cu caracter ilustrativ
rnews

Patru zile de iarnă adevărată

Temperaturile vor scădea drastic începând de mâine. 

În unele zone, sunt anunțate temperaturi de -20 de grade.

O masă de aer polar va îngheța România în următoarele patru zile. Vor fi zile de iarnă autentică, spun meteorologii.

„Va fi foarte frig, mai ales începând de duminică. Primele două nopți sau dimineți ale săptămânii următoare vor fi cu ger, în special în nordul, centrul, nord-estul țării. Valori sub limita de ger undeva până la -11, -12 grade Celsius sunt de așteptat și în nordul Olteniei și al Munteniei. Vom avea un prim episod de iarnă autentică din punct de vedere termic, nu neapărat și al ninsorilor. Ninsorile vor cuprinde treptat toate regiunile în această noapte. Vor mai fi ninsori și pe parcursul zilei de mâine, dar pe arii restrânse, în regiunile vestice, de sud-vest, dar și în partea de răsărit a țării.

Duminică, ceva ninsori slabe tot rămân în zona litoralului, prin sud-vestul Munteniei și în sudul Banatului. Dar sunt ninsori atât de slave încât ar putea depune prin dealurile Moldovei sau ale Olteniei un strat de zăpadă de până la cel mult 5-6 centimetri. Ninsorile din celelalte zone ar putea lăsa un strat de zăpadă asemănător cu o brumă mai groasă.

Aerul de origine polară va părăsi marți zona geografică a României. Temperaturile vor fi în creștere. Până în 20 ianuarie cel puțin, regimul termic va ajunge de la unul extrem de scăzut la un regim peste ceea ce ar fi normal în această perioadă”. – Romica Jurca, meteorolog ANM.

Sursa > Digi 24

HARTA GERULUI

Mai jos, vedeți evoluția temperaturilor, de vineri, până luni.

VINERI

SÂMBĂTĂ

DUMINICĂ

LUNI

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor