logo
RNTV Live

Pregătiţi măştile de gaze! Poluarea se va intensifica în Ploieşti. Vezi cauza

sursa foto prikol.i.ua
Mihai Constantinescu

Se dă drumul la poluare

Pregătiţi măştile de gaze! Poluarea se va intensifica în Ploieşti. Vezi cauza.

Dacă Ploieştiul vi se pare un oraş poluat, pregătiti-vă de ce este mai rău. Va fi şi mai poluat pentru că rafinăriile au intrat în revizii, proces în timpul căruia locuitorii vor fi mai afectați decât de obicei!

Reprezentanţii OMV Petrom au fost precauţi şi au luat unel măsuri. Mai exact îşi protejează cetăţenii cu…scrisori. Oamenii au fost anunţaţi în scris că în perioada următoare mirosurile și emisiile atmosferice venite dinspre rafinărie se vor intensifica, la fel și arderile la faclă, adică combustia hidrocarburilor rămase pe țevi, notează ziarul incomod.ro.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/alerta-maxima-la-plopeni-o-substanta-inca-neidentificata-se-risipeste-in-aer-echipe-de-pompieri-de-la-garda-de-mediu-distrigaz-in-alerta/

Depășiri de hidrogen sulfurat în zona rafinăriilor.

Agenția pentru Protecția Mediului Prahova deja a înregistrat depășiri de hidrogen sulfurat în zona rafinăriilor.

“Acum suntem într-o ședință cu toții, și cu DSP și cu doamna Avram (șef serviciu RASP) și cu Garda de Mediu, vizavi de măsuri urmare a monitorizării, am găsit niște depășiri la hidrogenul sulfurat în toate punctele de monitorizare, adică pe lângă toate rafinăriile. De săptămâna cealaltă încep comisiile de avizare tehnică cu toate rafinăriile pentru auto-monitorizare, că altceva, să mai fac studii și nu știu ce din care să spunem că totul e bine și la noi este rău… nu mai facem. În comisiile de avizare tehnică se discută autorizațiile și condițiile care se pun în autorizații, apoi vine Garda și vede dacă le-au respectat sau nu le-au respectat, condiții care până acum au fost puse conform studiilor din 2012, care spuneau că totul este o apă și un parfum, monitorizarea la mine îmi arată altceva și acum repunem condiții de automonitorizare, nu suntem noi în stare să găsim unde e buba, le punem condiții, nu știu ce fac, cum fac, cum merg, pe mine mă interesează la gard să nu mai întreacă limita. Și vă dați seama că dacă la gard nu mai întrece limita, nu se mai pun probleme în zona locuită”, a explicat pentru zoarulincomod.ro, Florin Diaconu, directorul Agenției pentru Protecția Mediului Prahova.

 

Foto cu carater ilustrativ

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor