logo
RNTV Live

Premieră absolută! Primăria Sinaia a făcut KO ANAF-ul. Instanţa a dat dreptate administraţiei sinăiene. Vezi pentru ce!

Premieră absolută. Premieră în România. TVA returnat unei primării, după un proces în instanţă/ sursa foto infosinaia.ro
Mihai Constantinescu

Premieră absolută în România. TVA returnat unei primării, după un proces în instanţă

Premieră absolută! Primăria Sinaia a făcut KO ANAF-ul. Instanţa a dat dreptate administraţiei sinăiene şi a hotărât că trebuie să primească de la ANAF Prahova 470.000 de lei, adică TVA-ul din investiţia în telegondola din Sinaia.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/mergi-la-munte-la-azuga-telegondola-va-functiona-dupa-programul-de-vara/

Telegondola din Sinaia a fost inaugurată în anul 2008. Imediat după terminarea lucrărilor, autorităţile locale sinăiene au cerut ANAF-ului restituirea cotei de TVA. Iniţal restituirea banilor a fost aprobată, numai că la puţin timp s-a revenit asupra deciziei. Cei de la ANAF au venit în control la Primărie şi imediat după acest moment au hotărât că nu vor să mai vireze banii. Reprezentanţii primăriei Sinaia s-au adresat instanţei de judecaţă şi au câştigat.

“E vorba de 4.295.000 de lei. Au decis să ne ramburseze suma de 3.825.000 de lei, iar pentru suma de 470.000 de lei, ne-au respins-o, au zis că nu ne încadrăm. Am acţionatat în instanţă, zilele trecute am câştigat şi cei 470.000 de lei pe care ei i-au respins la rambursare prima dată, plus 17.000 de lei chletuieli de judecată”, a spus pentru Digi24.ro  Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

Procesul a durat un an de zile.

Instalaţia de la Sinaia este singura din ţară care ajunge la înălţimea ameţitoare de 2050 de metri. Într-o oră, cele 40 de gondole pot transporta 1500 de turişti.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursa digi24.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor