logo
RNTV Live

Preotul Nicolae Tănase din satul Valea Plopului: Fetele au partea lor de vină în agresiunile sexuale?/ VIDEO

preotul Tănase
Erika Stoica

Preotul Nicolae Tănase din satul Valea Plopului a stârnit un val de controverse după ce a declarat la Constanța că fetele abuzate sexual nu sunt „chiar nevinovate” și ar trebui judecate. În discursul său, preotul a sugerat că fetele frumoase „atrag băieți” și ar trebui să poarte și ele o parte din vină pentru agresiunile sexuale.

„Fetele frumoase atrag băieți și, pe urmă, băieții intră în pușcărie că au tras de fete. Vor fi condamnați și vor face pușcărie, dar fetele nu sunt chiar nevinovate”, a afirmat preotul Tănase, susținând că și fetele ar trebui să primească pedepse pentru aceste situații.

În replică, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a subliniat că Biserica Ortodoxă Română se distanțează de declarațiile preotului, considerându-le „nedrepte și îngrijorătoare”. Bănescu a menționat că aceste declarații nu reflectă înțelepciunea și bunătatea pe care preotul Tănase le-a manifestat în activitatea sa filantropică.

La rândul său, preotul Tănase a susținut că declarațiile sale au fost interpretate greșit și că se referea la modul de îmbrăcare provocator al unor fete, care ar putea incita la comportamente inadecvate din partea bărbaților.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor