logo
RNTV Live

Prețul gigacaloriei stabilite pentru mai-iunie 2024, în Ploiești

primaria ploiesti
Erika Stoica

Consiliul Local Ploiești a aprobat luni prețul local al gigacaloriei pentru perioada 1 mai – 30 iunie 2024, asigurând subvenția necesară pentru acoperirea integrală a diferenței dintre prețul de producție, transport, distribuție și furnizare și prețul local al energiei termice.

În cadrul ședinței, s-a aprobat proiectul suplimentar referitor la stabilirea prețului local al energiei termice facturate populației în perioada menționată.

Conform proiectului adoptat, prețul local al energiei termice rămâne neschimbat la suma de 186,97 lei/Gcal fără TVA pentru intervalul 1 mai – 30 iunie 2024.

În plus, aleșii locali au decis acordarea unei subvenții pentru a acoperi integral diferența dintre costurile de producție, transport, distribuție și furnizare a energiei termice livrate populației și prețul local al energiei termice facturate populației. Această subvenție va fi aplicată începând de maine până la data de 30 iunie 2024.

Astfel, gigacaloria utilizată pentru încălzirea apei va fi subvenționată, iar tariful pentru calculul prețului la apă caldă va fi de 186,97 lei/Gcal fără TVA, nu de 720,21 lei/Gcal cu TVA, cum este prețul de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice.

Prețul apei calde va fi determinat în funcție de mai multe componente, inclusiv prețul apei reci consumate și prețul gigacaloriei raportat la consumul înregistrat pentru încălzirea apei.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor