logo
RNTV Live

Prima fază a campionatului a ajuns la final

tricolorul-lmv-csm-bucurest-avancronica-retur-faza-1-650×256
Cristian Anghelescu

Tricolorul LMV Ploiești – CSM București, astăzi, ora 19:00, Sala „Olimpia”

Tricolorul LMV Ploiești va încheia în această seară prima fază a Diviziei A1 la volei masculin urmând să întâlnească, pe teren propriu, echipa CSM București, practic reeditarea duelului pentru locul al cincilea din sezonul trecut, adjudecat de ploieșteni. După eșecul de la Cluj, din etapa intermediară de miercuri, elevii antrenorilor Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu revin în Sala „Olimpia”, urmărind să obțină un succes prin care să încheie într-o notă pozitivă prima parte a campionatului.

În plus, Tricolorul LMV are și o revanșă de luat în fața echipei antrenate de Iulian Pîslaru, după ce, în tur, a pierdut în tiebreak, la Dobroești, scor 2-3 (20:25, 25:19, 17:25, 25:23, 11:15). Pe teren propriu, echipa ploieșteană a fost aproape invincibilă, suferind o singură înfrângere în acest sezon competițional, indiferent de competiție, doar CS Arcada Galați câștigând în Sala „Olimpia”, în turul Fazei I.

În momentul de față, cele două echipe se găsesc exact pe aceleași poziții pe care au încheiat campionatul trecut, Tricolorul LMV situându-se pe locul cinci, în vreme ce CSM București ocupă locul al șaselea, ploieștenii având un avantaj de șapte puncte față de trupa din Capitală.

Cum nici Tricolorul LMV nu mai poate să avanseze de pe locul al cincilea la finalul Fazei I, indiferent de rezultatul meciului nu se va schimba nimic în ierarhie, dar va conta în privința fazei următoare, în care primele șase clasate vor începe un mini-campionat, cu tur și retur, direct cu punctele totale acumulate în prima parte a competiției. Iar ploieștenii au nevoie de toate cele trei puncte puse în joc pentru a se menține la opt puncte de ultima treaptă a podiumului provizoriu și la cinci puncte de a patra poziție, după ce partidele celelalte din ultima etapă a Fazei I s-au jucat, deja, de sâmbătă.

Trebuie menționat că CSM București se deplasează la Ploiești după două înfrângeri în minimum de seturi, pierzând pe terenul vicecampioanei Volei Municipal Zalău, respectiv acasă, cu Steaua București.

Meciul din această seară, care va fi și televizat de DigiSport 3, urmează să fie arbitrat de Tudorel Arbunea (Brăila) și Cornel Ionescu (Râmnicu Sărat).

Sâmbătă, în meciurile disputate din ultima etapă, s-au înregistrat următoarele rezultate:

Universitatea Cluj – Arcada Galați 0:3 (18:25, 19:25, 19:25)

VCM LPS Piatra Neamț – Volei Municipal Zalău 1:3 (6:25, 25:20, 22:25, 12:25)

Unirea Dej – SCM U Craiova 1:3 (20:25, 25:22, 13:25, 19:25)

Steaua București – Volei Club Caransebeș 3:2 (25:23, 22:25, 22:25, 25:22, 15:12)

Știința Explorări Baia Mare – Știința Bacău 3:2 (25:14, 25:22, 21:25, 23:25, 15:6)

Iată programul din Faza a II-a, Grupa I valorică

Cum ultimul meci din etapa finală a Fazei I, cel dintre Tricolorul LMV Ploiești și CSM București, nu va putea modifica situația locurilor din clasament, se cunoaște, deja, programul din Faza a II-a, Grupa I valorică.

Tricolorul LMV va porni de pe locul al cincilea, iar, conform tabelei Berger cu șase echipe (sistemul după care se alcătuiește programul), urmează să joace, în faza a II-a, astfel:

TUR

18 martie: Volei Municipal Zalău (deplasare)

22 martie: SCM U Craiova (acasă)

25 martie: CS Arcada Galați (deplasare)

29 martie: CSM București (deplasare)

1 aprilie: CSA Steaua București (acasă)

RETUR

5 aprilie: Volei Municipal Zalău (acasă)

8 aprilie: SCM U Craiova (deplasare)

12 aprilie: CS Arcada Galați (acasă)

22 aprilie: CSM București (acasă)

26 aprilie: CSA Steaua București (deplasare)

sursa: tricolorullmvploiesti

 

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor