logo
RNTV Live

Primarul Ploieștiului vrea cimitir lângă Parcul Municipal

20160725_115930
Oana Stoica

Nu avem unde să ne îngropăm morții!

Situație incredibilă la Ploiești. În municipiul reședință de județ în care sunt 4 cimitire, nu mai sunt nici 10 locuri de veci disponibile pentru a fi concesionate. Societatea care administrează cimitirele spune că a făcut demersuri încă din 2014 pentru găsirea unei soluții. Cum sunt peste 10 înmormântări pe săptămână, ploieștenii riscă să nu mai aibă unde să-și îngroape morții. Reprezentanții Societății de Gospodărire Urbană Ploiești spun că situația este veche. ”Acum doi ani, am semnalat primăria Ploiești că nu mai avem mai mult de 500 de locuri disponibile în cimitirele orașului. Încă de atunci trebuiau făcute demersuri de extindere. Iată că în ciuda notificărilor dese, am ajuns într-o situație disperată. Nu mai avem mai mult de 10 locuri de veci disponibile. Sta în condițiile în care sunt peste 12 înhumări săptămânal”, ne-a declarat Adela Frățilă, purtătorul de cuvânt al SGU Ploiești.

De partea cealaltă, primarul orașului spune că va lua măsuri pentru extinderea cimitirului Mihai Bravu. Susține că vor fi alocați bani în buget pentru realizarea acestui proiect. Mai mult, municipalitatea spune că a identificat cel puțin 3 hectare de teren pe care se pot construi locuri de veci. Mai mult, se dorește chiar deschiderea unui nou cimitir. ”Am mai identificat un teren destul de mare care se pretează pentru a fi cimitir. Este situat lângă Parcul Municipal, recent deschis, în zona de vest a orașului. E singura soluție de moment”, a declarat Adrian Dobre, primarul Ploieștiului.

dobre

Dacă procedura nu este urgentată însă, se poate ajunge în situația care cei care au un deces în familie dar nu au un loc de veci concesionat deja, să rămână cu decedatul pe masă. Ploieștenii spun că cei care au deja un loc de veci concesionat pot sta liniștiți. Restul însă…..spun că vor duce morții în fața primăriei. Așa că ne gândim că ploieștenii vor trebui să treacă pe lângă morminte ca să ajungă în cel mai nou parc, pentru o plimbare. În toate cimitirele din Ploiești există peste 54.500 de locuri de înhumare, toate ocupate. Există însă și ploieșteni care le vor pierde pentru că nu au plătit de ani de zile taxa de concesiune.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor