logo
RNTV Live

Primarul vrea invitații GRATUITE la concerte, însă preferă să lase locurile goale

Adrian Dobre
rnews

“Caci da, aceasta e atitudinea. Nepasare.”

Nu este o surpriză faptul că aleșii locali se înghesuie la concertele și spectacolele organizate de către Filarmonica “Paul Constantinescu”, respectiv Teatrul “Toma Caragiu”, în perioada alegerilor. Nici faptul că de cele mai multe ori primele rânduri sunt ocupate pentru aceștia, în baza invitațiilor GRATUITE.

Și cum năravul din fire, nu are lecuire, primarul Dobre și-a arătat interesul față de un concert privat organizat de către Great Events România la filarmonica din Ploiești. Și de data aceasta, invitațiile au ajuns la primar, tot GRATUIT, în timp ce alți ploieșteni și-ar fi dorit să ajungă pe scaunele care au rămas GOALE, chiar în mijlocul sălii.

Iată mesajul postat pe pagina de facebook de către Cristina Toma Cochinescu, organizatorul concertului de luni seară, de la Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploiești.

Atentie, postare mai lunga decat de obicei.
Sunt un om prietenos si intelegator, insa uneori nu pot accepta comportamentul altor oameni, doar din acest motiv.
De asemenea, dupa cum bine stiti, am stat intotdeauna departe de zona politica, astfel incat alesii administratiei publice si-au cumparat bilete la spectacolele organizate de mine daca au dorit sa fie in sala (sau au primit cadou bilete cumparate pentru ei cei ce i-au dorit acolo).
Mai mult decat atat, a existat o situatie in care un primar al Ploiestiului si-a exprimat dorinta de a fi prezent in sala la unul dintre concertele Great Events. I-am transmis prin intermediari ca nu mai sunt locuri in sala. Ceea ce era perfect adevarat insa, daca as fi dorit, cu siguranta as fi putut gasi un prieten intelegator care sa i le cedeze.
Un alt primar al Ploiestiului, acum mai multi ani, a participat la un singur concert de muzica clasica pe intreaga perioada a mandatului sau, iar acel concert a fost organizat, surpriza, de mine.
Acum cateva zile am participat la un eveniment curat, cinstit, transparent, unde o serie de oameni din comunitate, cu sau fara functii politice, s-au asezat la aceeasi masa in vederea realizarii unui scop comun, nobil.
De aici incepe partea neplacuta a povestii…
Luata de val, entuziasmata de ideea ca oamenii pot fi oameni, cu sau fara functii, afiliere politica etc., am adresat cateva invitatii la spectacolul pe care l-am organizat aseara. Mai aveam doua locuri libere pe randul de protocol pe care, in irationalitatea mea de moment, le-am oferit actualui primar al Ploiestiului. Nu va imaginati ca i-am trantit invitatiile in mana si gata. Nu, stai la povesti, explica-i, rezoneaza omul cu ideea, verifica faptul ca are programul liber si confirma prezenta pentru cele doua locuri. Trece timpul, comunicam in privat, reconfirma in scris, totul ok.
Va imaginati finalul povestii, da? O sala plina de spectatori incantati de un eveniment reusit. In mijlocul salii, pe randul de protocol (unicul) lafaindu-se cu tupeu, doua scaune goale.
Caci da, aceasta e atitudinea. Nepasare. Pentru un eveniment privat, neorganizat pe bani publici, cu taxele si impozitele aferente platite, unde cuvantul tau, ca edil, Adriane, nu a avut valoare.
Mi-am luat lectia, desigur, dar pentru mine e un semnal de alarma, inca unul, privind oamenii pe care ii alegem acolo, sus, sa ne reprezinte.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor