logo
RNTV Live

Primul șoc la Australian Open!  

williams - bencic
Cristian Anghelescu

Primul șoc la Australian Open!  

Finalistă anul trecut, Venus Williams, 37 de ani, era clasată pe locul 5 WTA și putea vâna prima poziție dacă lua trofeul. Nu a fost cazul, în condițiile în care Belinda Bencic s-a dovedit incredibil de greu de trecut, încurajată din tribune de părinții lui Roger Federer.

Americanca a fost eliminată de Bencic în primul tur de la Australian Open, scor 6-3, 7-5, cel mai mare șoc de pe Rod Laver Arena în runda inaugurală!

De asemenea, Dominika Cibulkova, finalistă în 2014 la Australian Open, a fost eliminată în primul joc, împotriva estonei Kaia Kanepri, scor 6-2, 6-2. Nume important pentru tenisul feminin, Cibulkova continuă să nu se regăsească.

Sloane Stephens, campioană la US Open, ultimul turneu de Mare Șlem al anului, a fost eliminată încă din primul tur. Jucătoarea americană a fost eliminată în primul tur de chinezoaica Duan, scor 6-2, 6-7, 2-6. În schimb, Jelena Ostapenko a câștigat categoric în fața Francescăi Schiavone, 6-1, 6-4.

Begu, victorie într-un meci dramatic

Irina Begu a reușit o revenire fantastică în partida din primul tur cu Ekaterina Makarova și merge în runda secundă, scor 3-6, 6-4, 8-6.

Românca a fost condusă cu set și 4-0, însă a jucat fantastic din acel moment. A câștigat 7 game-uri consecutive pentru 6-4 și 1-0 cu break în decisiv!

După o pauză de vestiar, rusoaica a început să-și revină, iar ultimul act a fost plin de dramatism. Begu a făcut rapid break, însă Makarova a revenit neașteptat.

S-a desprins la 5-2 înainte să înceapă ploaia la Melbourne. Revenită de la cabine, Irina Begu a jucat impecabil și a obținut o victorie cu 8-6 în decisiv.

Înfrângere pentru Niculescu…

Deși era favorită, Monica Niculescu a cedat în minimum de seturi în fața nemțoaicei Mona Barthel, scor 4-6, 5-7. Niculescu a pierdut de fiecare dată când trebuia să rămână în set, la 4-5, respectiv 5-6. Până la acest duel, Barthel avea un bilanț dezastruos: în ultimele 15 meciuri pierduse de 13 ori!

Simona Halep joacă mâine dimineață!

Simona Halep va debuta la Melbourne împotriva lui Destanee Aiava (193 WTA), marți dimineața după ora 05:30. Partida va fi a treia pe arena Rod Laver, după meciurile Karolina Pliskova – Veronica Cepede Royg și Alexander Zverev – Thomas Fabbiano. Partida va putea fi urmărită în direct la Eurosport.

Alte două românce vor intra în competiție mâine: Ana Bogdan se va duela cu Kristina Mladenovici în ultimul meci al zilei de pe Terenul 3, în timp ce Sorana Cîrstea va juca cu Zarina Dyas pe Terenul 19, de la ora 04:30.

Rezultatele tabloului feminin, primul tur

Belinda Bencic (SWI) – Venus Williams (USA) 6-3, 7-5

Jelena Ostapenko (LAT) – Francesca Schiavone (ITA) 6-1, 6-4

Zhang Shuai (CHN) –  Sloane Stephens (USA) 2-6, 7-6, 6-2

Julia Goerges (GER) – Sofia Kenin (USA) 6-4, 6-4

Magdalena Rybarikova (SVK) – Taylor Townsend (USA) 6-0, 7-5

Ying-Ying Duan (CHN) – Mariana Duque-Marina (COL) 6-0, 6-1

Mona Barthel (GER) – Monica Niculescu (ROM) 6-4, 7-5

Alize Cornet (FRA) – Xinyu Wang (CHN) 6-4, 6-2

Petra Martic (CRO) – Alison van Uytvanck 7-6, 6-3

Timea Babos (HUN) – CoCo Vandeweghe (USA) 7-6, 6-2

Kaia Kanepi (EST) – Dominika Cibulkova (SLO) 6-2, 6-2

Kirsten Flipkens (BEL) – Alison Riske (USA) 6-2, 6-7, 6-3

Irina-Camelia Begu (ROM) – Ekaterina Makarova (RUS) 3-6, 6-4, 8-6

Kiki Bertens (NED) – Catherine Bellis (USA) 6-7, 6-4, 6-2

sursa: gsp

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor