logo
RNTV Live

Primul tronson de tunel finalizat pe autostrada A1 Sibiu-Pitești

porr-tunel
Dudau Andreea Valentina

S-a finalizat forajul primului kilometru de tunel în cadrul secțiunii 4: Tigveni – Curtea de Argeș, parte a autostrăzii Sibiu-Pitești!

Tunelul, cu o lungime totală de 1,35 km (2,7 km pe ambele galerii), reprezintă o lucrare de amploare în cadrul infrastructurii rutiere existente și a fost realizat de PORR România în colaborare cu diviziile specializate din cadrul grupului. La finele lui ianuarie, progresul fizic al lucrărilor în secțiunea 4 a autostrăzii A1 atinsese 20,5%.

În octombrie 2023, compania austriacă Porr a organizat o ceremonie pentru marcarea oficială a începerii lucrărilor la Tunelul Momaia, primul tunel de autostradă autentic din România, situat în secțiunea 4, Tigveni – Curtea de Argeș. Una dintre galeriile tunelului a fost numită “Daniela”, iar cealaltă “Alina”, în onoarea unor angajate românce. Secțiunea 4, Tigveni – Curtea de Argeș, se întinde pe o distanță de aproape 10 km și va include 13 lucrări de artă, printre care 12 poduri, pasaje și viaducte, cel mai lung dintre acestea având 630 de metri.

De asemenea, va cuprinde construcția unui nod rutier la Țigveni, care va asigura legătura cu Secțiunea 3 a Autostrăzii Sibiu – Pitești.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor