logo
RNTV Live

Principele Radu al României: ” Atmosfera de la Peleș este una frumos apăsătoare”

peles carte
rnews

 

“Peleșul este templul statalității noastre, cea mai vie expresie a acestor 150 de ani din viața noastră ca națiune, (…) dar povestea Castelului este mai importantă decât Castelul, tot așa cum cartea noastră este mai importantă pentru cei care nu s-au născut încă, decât pentru cei care sunt în sală astăzi”.

Este declarația pe care principele Radu al României a făcut-o astăzi, la lansarea cărții- album “Povestea castelului Peleș”, eveniment găzduit în foaierul Ateneului Român.

În opinia acestuia “nu există nimic în spațiul românesc care să simbolizeze mai puternic destinul nostru ca stat suveran, independent și ca națiune modernă, europeană decât această clădire la care au contribuit cel puțin 14 naționalități”.

El a mărturisit că atmosfera de la Peleș este una “frumos apăsătoare”.

Evenimentul a avut loc în prezența Principesei Moștenitoare Margareta a României și a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, prezentarea cărții fiind urmată de o sesiune de autografe.

citeste mai multe aici -https://www.agerpres.ro/cultura/2017/06/13/principele-radu-pelesul-este-templul-statalitatii-noastre-povestea-lui-e-mai-importanta-decat-castelul-19-07-42

sursa foto – timpolis.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor