logo
RNTV Live

Probleme grave la Ploiești! Primarul a solicitat convocarea Comitetului pentru situații de urgență!

adrian dobre ddd
Ciprian Radu

Probleme grave Ploiești

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a solicitat o ședință a Comitetului pentru situații de urgență. Dobre vrea să implementeze o solușie de compromis pentru efectuarea dezinsecției, dezinfecției și deratizării, serviciu blocat în acest moment. 

Comitetul ar trebui să clasifice situația în care se află municipalitatea ca fiind una de urgență.

Impasul în care se află licitației pentru desemnarea unei firme care să facă dezinsecția, dezinfecția și deratizarea în oraș reprezintă, într-adevăr, un atentat la sănătatea și la siguranța ploieștenilor.

Numai cazurile de înțepături de căpușe s-au înmulțit vertiginos în ultima vreme. Există rapoarte în acest sens la la secția de infecțioase a Spitalului Județean. Și încă nu “au dat” țânțarii. Iar faptul că anul trecut Ploieștiul a fost într-o situație asemănătoare va duce, evident, la înrăutățirea lucrurilor.

Dacă DDD-ul nu s-a făcut cum trebuie anul trecut, anul ăsta vom avea mai multe căpușe, mai mulți țînțari, mai mulți șobolani, mai multe bacterii în școli și așa mai departe.

Licitația este blocată din cauza unor contestații depuse de o firmă descalificată. 

Acesata a contestat atât descalificarea, cât și câștigătorul licitației.

Săptămâna trecută, Comisia de soluționare a contestațiilor a avizat ca fiind corectă decizia municipalității de a descalifica firma respectivă.

În schimb, a cerut reevaluarea câștigătorului. Asta înseamnă că nu poate fi semnat contractul și că va mai dura până la finalizarea procedurilor.

Soluția propusă de primarul Dobre este una de compromis. Cu aprobarea stării de urgență pe această problemă, municipalitatea ar putea avea un motiv puternic pentru atribuirea unui contract prin negociere directă, până la finalizarea contestației rămase și deblocarea licitației DDD.

Iată ce a declarat primarul Adrian Dobre într-o conferință de presă organizată astăzi: 

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor