logo
RNTV Live

Procesul lui Tăriceanu, la final. Martorul Paul al României a vrut să vorbească “romgleza” la proces

tariceanu si melescanu
Ciprian Radu

Procesul lui Tăriceanu, la final.

Paul al României şi soţia sa, Lia, au fost audiaţi, luni, la Curtea Supremă, în dosarul în care Călin Popescu Tăriceanu este acuzat de mărturie mincinoasă. Paul a cerut să fie audiat „half-half”, în limbile engleză şi română. Magistraţii au stabilit ultimul termen de judecată pe fond pentru 8 mai.

„Scuzaţi, if I speak English and română, half-half? Eu înţeleg 90% din limba română, nu vorbesc foarte bine”, şi-a început Paul al României declaraţia din faţa magistraţilor Curţii Supreme.

„Aici nu vorbim romgleza. Avem translator de engleză, dacă nu întelegeţi, întrebaţi”, a răspuns judecătorul.

Atât Paul al României, cât şi soţia sa, Lia, au dat declaraţii în limba engleză.

„Călin Popescu Tăriceanu favoriza o parte a familiei mele. El a făcut tot posibilul să nu obţin nimic înapoi, astfel încât nu văd cum ar fi posibil să mă fi ajutat să obţin retrocedările (fermei regale Băneasa şi a pădurii Snagov, n.r.). (…) Pe domnul Tăriceanu l-am întâlnit prima oară în 2005, la ambasada Franţei, şi apoi i-am propus acestuia să mă implic în a promova imaginea României în afara ţării. Acesta a răspuns imediat, spre surpriderea mea, că nu e de acord cu propunerea pe care i-am făcut-o, el fiind prieten cu principesa Margareta şi soţul acesteia, Radu Duda. (…) În timpul unor discuţii, Remus Truică mi-a spus să nu îndrăznesc să mă pun cu ei. Mi-a spus că nu am nicio şansă să lupt împotriva acestui grup puternic din care făcea parte. Din grup mai făceau parte israelienii, Tal Silberstein, Benny Steinmetz şi firma de avocatură Ţuca Zbârcea şi Asociaţii”. El nu a făcut referire la Tăriceanu”, a spus Paul al României în faţa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei (ÎCCJ).

Pe de altă parte, soţia acestuia, Lia, a precizat că, atunci când ei ar fi fost ameninţaţi, s-a menţionat numele preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

CITEȘTE MAI DEPARTE pe MEDIAFAX

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor