logo
RNTV Live

Profesor de la UPG Ploieşti, condamnat la închisoare pentru mită

Profesor universtar condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită / foto cu caracter ilustrativ
Mihai Constantinescu

Profesor universitar condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Alexe Călin Mureșan, condamnat la închisoare pentru luare de mită în formă continuată. Aproape 50 de studenți au fost obligaţi să-i dea bani pentru a-i promova la un examen din sesiunea de restanțe. Instanța a dispus ieri suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de trei ani.

Profesorul de la UPG Ploieşti a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru mită. Este vorba despre Alexe Călin Mureșan, profesor universitar de matematică la UPG Ploieşti. În septembrie 2016, era acuzat că a luat mită 17.150 de lei de la 49 de studenți. Le cerea bani pentru a-i promova la un examen din sesiunea de restanțe. Acesta a fost prins în flagrant după ce a luat mai multe sume de bani de la studenți. Ancheta a scos la iveală că de această practică s-a folosit în perioada 17.09.2015—05.09.2016.

Tribunalul Prahova l-a condamnat luni la trei ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată. Instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de trei ani.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/profesorul-spagar-de-la-upg-fost-trimis-judecata-pentru-cele-32-de-luari-de-mita/

De asemenea, s-a mai decis că acesta are interdicția de a-și exercita profesia de cadru didactic. Îi este interzis şi să fie ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice. De asemenea, nu poate ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/profesor-de-la-upg-ploiesti-luat-vizor-de-oamenii-legii-perchezitii-la-domiciliul-acestuia/

Tot luni, s-a mai dispus şi confiscarea de la inculpat a sumei de 44.140 lei, obligându-l pe acesta la plata sumei de 11.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat.

Decizia poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursa agerpres.ro

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor