logo
RNTV Live

Programul Rabla Casic şi Rabla Plus, aprobate. Populaţia va putea accesa programele din mai

Programul Rabla Casic şi Rabla Plus, aprobate. Populaţia va putea accesa programele din mai
Mihai Constantinescu

Programul Rabla Casic şi Rabla Plus au fost aprobate prin ordinul Ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu. Zilele următoare va începe validarea producătorilor şi dealerilor de autovehicule, iar până la jumătatea lunii se vor putea înscrie cei care vor să achiziţioneze un autoturism nou.

Valoarea primei de casare rămâne, in 2017, de 6.500 de lei, dar din acest an se introduc praguri maxime de emisii de CO2 ale autovehiculelor pentru achiziţia cărora se poate obţine prima de casare. Pentru maşinile electrice ecotichetele pot atinge 10.000 euro.

“Estimăm că, până la jumătatea lunii mai, populaţia poate accesa unul dintre cele două programe sau, concomitent, pe ambele. Anul acesta am decis ca startul să fie mai devreme pentru că există o mare aşteptare în piaţă, mai ales că Programul din 2017 vine cu ecotichete care pot ajunge şi la 10.000 de euro pentru maşini electrice”, a spus ministrul Gabriela Gavrilescu.

citeşte mai multe aici http://economie.hotnews.ro/stiri-auto-21733075-programele-rabla-clasic-rabla-plus-fost-aprobate-iar-populatia-trebui-poata-accesa-jumatatea-lunii-mai.htm

foto cu carater ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor