logo
RNTV Live

Proiect inovator. Case virtuale făcute de elevi

Robinson Chera Romania
Raluca Eparu

 

27 de tineri din Ploieşti au învăţat să construiască case folosindu-se de un program pe calculator. Tinerii provin din Grupul Şcolar Tehnologic Victor Slăvescu din Ploieşti şi au fost prinşi în proiectul Create and Design Your Future, din cadrul programului  Erasmus Plus.  Proiectul a început pe 1 septembrie 2014 şi s-a derulat pe perioada a doi ani şcolari.

20160803_101847 (Large)20160803_101904 (Large)

“În cadrul proiectului au fost trei întâlniri competiţionale în care au paricipat câte 9 elevi din şcoala noastra, 27 în total. Ei au învăţat să foloseascaă softul Archicad care îi ajută să proiectele locuinţe. În cadrul proiectului s-a făcut un manual cu desenarea prin imagini, adică un ghid de operare Archicad. Azi, 40 de profesori din Prahova şi din alte judeţe au venit pentru a vedea rezultatele noastre în ideea de a aplica pe viitor pentru astfel de proiecte în şcolile lor”, a declarat Luminiţa Săvulescu, manager de proiect. Chiar dacă sunt buni la matematică sau la informatică, tinerii se gândesc deja serios că au abilităţile necesare pentru a aborda şi arhitectura. Cu atât mai mult cu cât au obţinut şi premii în cadrul proiectului. Robinson are 17 ani şi a trecut în clasa a XII-a . El a obţinut premiul I, concurând împotriva elevilor din Turcia, Spania, Portugalia şi Italia, prinşi în acest proiect. ”Desenez o casă în Archicad, pe un singur nivel, adaug pereţii, podeaua, mobilier. La început mi-a fost un pic ghreu să învăţ toate acestea, dar pe parcurs după ce am descoperit că softul nu este aşa de dificil cum credeam, am reuşit să progresez şi am luat premiul 1 la acest concurs. Acum mă pot gândi la arhitectura ca la a doua variantă, dar prima este tot programarea pentru că sunt pasionat de calculatoare de când aveam 3 ani”, ne-a povestiti Robinson Chera. Tânărul a împărţit premiul cu o colegă din liceu. Denisa Păun are tot 17 ani şi în afară de premiul I in cadrul proiectului, ea a mai obţinut premiul I pe ţară pentru operare în acest sistem.

Ghetu Andreea Georgiana- Romania 2

Erasmus Plues  este noul program al Uniunii Europene in domeniul educatiei, formarii profesionale, tineretului si sportului care va fi operaţional până în anul 2020. Bugetul său a fost de 14,7 miliarde euro pentru toate tarile in perioada 2014-2020.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor