logo
RNTV Live

Protestele angajaților de la Radio România continuă să aibă loc în stradă

foto-iasi-1-1320×743-1
Constantin Corina

Începând cu această săptămână, au început pichetările în fața sediului central al Societății Române de Radiodifuziune, care vor continua timp de o lună, în fiecare marți și joi, începând cu ora 11:00

Angajații Radio România își exprimă disperarea și revolta în stradă, confruntându-se cu o criză fără precedent în instituție!

Jurnaliștii, personalul de specialitate și cel de suport reclamă salarii dezastruos de mici, lipsa condițiilor adecvate de lucru și lipsa unui plan de dezvoltare a carierei. Cu un statut juridic neclar de mulți ani, instituția a fost afectată de măsurile de austeritate aplicate bugetarilor, fără a beneficia însă de majorările salariale destinate acestora.

Cu toate acestea, indiferența și opacitatea unei conduceri adesea nominalizate pe liste de partid au condus la situația în care mulți dintre angajații de execuție câștigă salarii similare sau apropiate de salariul minim pe economie. În plus, de ani de zile, angajaților nu li s-a permis să avanseze în carieră de către un sistem dominat de șefi obedienți, mulți dintre ei numiți fără concurs.

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Media, CulturMedia, afiliată la CNS Cartel Alfa, a cerut în mod repetat conducerii SRR, Parlamentului și Prim-ministrului remedierea urgentă a acestei situații. Recent, o întâlnire între reprezentanții Sindicatului Salariaților din Radio România, CulturMedia și Cartel Alfa cu membrii Comisiei pentru Cultură și Media din Senatul României a avut loc, după ce președintele Cartel Alfa, Bogdan Iuliu Hossu, a atras atenția asupra situației dramatice în care se află angajații Radio România. Hossu a subliniat necesitatea unei implicări mai active din partea parlamentarilor, în caz contrar, personalul specializat al SRR fiind nevoit să oprească activitatea într-un an electoral complicat, cu patru runde de alegeri și o listă extinsă de sarcini pentru personalul de specialitate.

CNS Cartel Alfa se solidarizează cu toate formele de protest pe care angajații Radio România le vor organiza.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor